x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Record de infecții cu boli cu transmitere sexuală în Marea Britanie. Cele mai multe cazuri de gonoree și sifilis din ultimii 100 de ani

Record de infecții cu boli cu transmitere sexuală în Marea Britanie. Cele mai multe cazuri de gonoree și sifilis din ultimii 100 de ani

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2023   •   20:15
Record de infecții cu boli cu transmitere sexuală în Marea Britanie. Cele mai multe cazuri de gonoree și sifilis din ultimii 100 de ani

Marea Britanie a atins recordul de persoane diagnosticate cu sifilis și gonoree în 2022.

"Am văzut mai multe diagnostice de gonoree în 2022 decât oricând înainte, cu creșteri mari, în special la tineri. Infecțiile cu transmitere sexuală (ITS) nu sunt doar un inconvenient - ele pot avea un impact major asupra sănătății persoanei infectate și a oricărui partener sexual", spune dr. Hamish Mohammed, epidemiolog consultant la UKHSA.

Cifrele anuale ale Agenției britanice de Securitate Sanitară (UKHSA) arată că 82.592 de persoane au fost diagnosticate cu gonoree în 2022, o creștere de 50,3% față de 2021 (54.961), potrivit Sky News. Este cel mai mare număr de diagnostice într-un an de când au început înregistrările, în 1918, a precizat UKHSA.

De asemenea, diagnosticele de sifilis infecțios au crescut la 8.692 în 2022, cel mai mare număr anual din 1948.

Persoanele cu vârste între 15 - 24 de ani sunt cele mai susceptibile de a fi diagnosticate cu boli cu transmitere sexuală din cauza faptului că își schimbă partenerii sexuali mai des decât alte grupe de vârstă și nu se protejează.

"Prezervativele sunt cea mai bună apărare, dar dacă nu ați folosit unul ultima dată când ați făcut sex cu un partener nou sau ocazional, faceți un test pentru a depista din timp orice potențiale infecții și pentru a preveni transmiterea lor altora. Testarea este importantă pentru că este posibil să nu aveți niciun simptom al unei ITS", explică medicul.

ITS sunt ușor de tratat cu antibiotice, dar unele infecții pot provoca probleme grave de sănătate, inclusiv infertilitate și boli inflamatorii pelviene.

UKHSA îndeamnă persoanele active sexual să folosească prezervative și să se testeze în mod regulat dacă fac sex cu parteneri noi sau ocazionali.

×
Subiecte în articol: gonoree sifilis Marea Britanie