x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Semne că ai un stil de viață toxic

Semne că ai un stil de viață toxic

24 Iul 2017   •   12:46
Semne că ai un stil de viață toxic

Organismul tău îți transmite constant semnale atunci când ceva nu merge corespunzător. Învață să le observi, să le interpretezi corect și să te bucuri de o viață sănătoasă, scrie clicksanatate.ro.

Stilul de viață agitat, orele puține de somn și alimentația deficitară își pun amprenta atât asupra psihicului cât și a fizicului.

Dacă te lupți de ceva timp cu surplusul de kilograme și nici o dietă nu pare să dea randament, observă-ți stilul de viață pentru a afla exact ce îți transmite organismul tău. Iată care sunt cele mai frecvente semnale că ai nevoie de o schimbare:

Oboseală constantă
Dacă reușești să dormi cele 8 ore pe noapte iar dimineața te trezești mai obosit decât te-ai culcat, înseamnă că ceva nu funcționează corespunzător.

Renunță la mesele copioase înainte de culcare, nu consuma o cantitate mare de lichide seara pentru a nu fi nevoit să te trezești în timpul nopții să mergi la baie, evită alimentele picante sau grase care ar putea să îți cauzeze arsuri stomacale sau să îți îngreuneze dieta.

Încearcă să reduci cantitatea de cafea din timpul zilei, limitează-te la una singură dimineața și acordă-ți ami mult timp pentru recreere. Chiar dacă programul tău îți cere să faci multe treburi oprește-te măcar o dată pe oră și încearcă să te deconetezi de ce este în jurul tău și să faci câteva exerciții de respirație.

×
Subiecte în articol: stil de viaţă oboseala stres