x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Situație îngrijorătoare a vârstnicilor americani. Circa 10% suferă de demență

Situație îngrijorătoare a vârstnicilor americani. Circa 10% suferă de demență

02 Noi 2022   •   12:00
Situație îngrijorătoare a vârstnicilor americani. Circa 10% suferă de demență

Circa 10% dintre americanii de peste 65 de ani suferă de demență, potrivit unui studiu publicat în revista JAMA Neurology.

Cercetarea arată că circa o cincime dintre vârsnici au probleme cognitive. Studiul a fost realizat pe baza de teste, realizate între 2016-2017 pe 3.500 de persoane. Acestea au vizat memoaria, atenția, înțelegerea, viața independentă. 

Totodată, 22% dintre adulții din Statele Unite, din această categorie de vârstă, au tulburări cognitive minore însă acestea reprezintă tranziția spre demență. Sunt afectați femeile și bărbații în egală măsură. În timp ce doar 5% dintre persoanele de 60 de ani au demență, procentul sare la 35% la cei de peste 90 de ani. 

Vârstnicii afro-americani se confruntă îmntr-o măsură mai mare cu demență, circa 15% dintre aceștia suferind de această afecțiune, față de 11% dintre caucazieni și 10% dintre hispanici. 

De asemenea, demența este influențată și de educație, astfel că 13% dintre cei care nu au terminat liceul fiind afectați, în timp ce doar 9% dintre persoanele care au absolvit liceul sau facultatea. 

 

×
Subiecte în articol: demenţa sua