x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Solarul creează o dependenţă similară celei date de droguri

Solarul creează o dependenţă similară celei date de droguri

de Magda Marincovici    |    17 Aug 2011   •   12:00

Persoanele care se bronzeaza artificial ar putea deveni depdendente de solar. Probele aduse de un recent studiu demonstreaza ca persoanele abonate la saloanele de bronzare artificiala prezinta modificari ale activitatii cerebrale similare celor observate la consumatorii de droguri.

Pe scurt: pe langa riscurile majore de cancer al pielii sau de imbatranire prematura, dependentii de bronzul artificial nu se pot stapani sa revina periodic la solar. Multi specialisti au negat mult timp acest tip de dependenta. Dar noul studiu, publicat recent in New York Times, este primul consacrat modificarilor inregistrate la nivelul creierului persoanelor aflate la solar. Folosirea acestui mod de a se bronza actioneaza asupra sistemului nervos, in sensul impulsionarii de a continua chiar daca le provoaca neplaceri, explica doctorul Bryon Adinoff, autorul principal al studiului si profesor la University of Texas Southwestern Medical Center Dallas.

Dermatologii sustin ca solarul creste riscurile de melanom, forma cea mai severa de cancer al pielii, cu 75%. Este un semnal de alarma care nu ar trebui ignorat.

×
Subiecte în articol: cancer dependenta solar dermatologie