x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Spitalul OncoFort - Cea mai mare investiţie medicală din anul 2013

Spitalul OncoFort - Cea mai mare investiţie medicală din anul 2013

22 Oct 2013   •   13:20
 Spitalul OncoFort - Cea mai mare investiţie medicală din anul 2013

Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii în acest an, iar antreprenorii au fost mult mai prudenţi în deschiderea de noi centre.
Spitalul OncoFort este un proiect unic în România, deoarece a implementat un model medical ce are grijă de pacienţi începând cu etapele de prevenţie, diagnostic, second opinion, tratament în ambulatoriu (spitalizare de zi), iar din acest an cu cel mai nou serviciu şi anume tratamentul chirurgical. Avantajul major al spitalului îl reprezintă echipa medicală de chirurgi de notorietate internaţională, cât şi infrastructura existentă (radioterapia şi chimioterapia), cea care a permis finanţarea proiectului şi finalizarea lui în termenele previzionate.
 
Investiţia totală a spitalului a fost de 7 milioane de Euro, din care aproape 2.8 milioane de Euro au fost alocaţi numai în anul 2013.

“Spitalul este un proiect de mult aşteptat pentru mine cât şi pentru echipa cu care lucrez. Aşa cum ne-am obişnuit să intrăm cu noutăţi pe piaţa serviciilor medicale private, noutatea oferită de Spitalul OncoFort va fi dată de abordarea celor mai dificile cazuri din zona oncologică” afirmă  Robert Șerban, acţionarul companiei Gral Medical.

Odată cu remanierea spitalelor din provincie s-a acutizat şi mai mult nevoia pacienţilor de a se trata în aceeaşi locaţie, iar Spitalul OncoFort vine în întampinarea pacienţilor tocmai cu aceste servicii medicale dedicate, complete şi complexe oferite într-un singur loc.

Spitalul OncoFort este construit pe o suprafaţă de 5000 mp, în apropiere de P-ţa Alba Iulia din capitală, are o capacitate de 50 de paturi şi este format din secţia de radioterapie, secţia de chimioterapie, blocul operator cu 2 săli de operaţii, departamentul de imagistică medicală şi un centru de diagnostic rapid, unde sunt acoperite peste 40 de specialităţi medicale în ambulatoriu. Sălile de operaţii sunt dotate la standarde înalte cu echipamente de chirurgie laparoscopică HD, aparatură performantă de electrochirurgie (cateter monopolar, bipolar şi radiofrecvenţă), aparate de anestezie de ultimă generaţie şi o unitate complementară de terapie intensivă. Un alt factor de noutate pentru spital îl reprezintă ventilaţia de tip inteligent, unicat în rândul spitalelor actuale, ce oferă un perete de siguranţă antimicrobiană (diferenţa de presiune) între holuri şi secţii.

Spitalul OncoFort şi-a propus venituri  de 4 milioane de Euro pentru primul an de funcţionare, iar după un an unitatea îşi va mări capacitatea până la 100 de paturi. Spitalul este cel de-al doilea proiect finalizat de companie în anul 2013, după ce în prima perioadă a anului compania a reuşit să finalizeze un centru nou în Rm. Vâlcea.

„Sunt optimist în ceea ce priveşte direcţia oferită de spitalul OncoFort. Am reuşit să efectuăm în jur de 2-3 operaţii pe zi în numai o săptămână de funcţionare. Trei  operaţii au fost de o complexitate crescută, unele în premieră, iar pacienţii au putut spera din nou, având în vedere că au fost refuzaţi iniţial de către alte spitale ” afirmă Robert Șerban, acţionarul companiei  Gral Medical.

Grupul de firme Gral Medical, a reuşit să termine anul 2012 cu cifra de afaceri de aproape 75 milioane lei, în creştere cu 17% faţă de anul precendent, iar în 2013 compania  va reuşi să atingă o cifră de afaceri de aproape 20 de milioane de euro.

×