x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un fotoliu vindecator

Un fotoliu vindecator

14 Feb 2005   •   00:00

TERAPII ALTERNATIVE
Problemele provocate de incontinenta urinara, de disfunctiile erectile pot fi tratate acum si printr-o procedura moderna si eficienta, bazata pe tehnologie ExMI (inervare magnetica extracorporala).
GEORGETA LICSANDRU

Este o terapie moderna folosita in reeducarea musculaturii perineale cu ajutorul aparatului Neocontrol. Acesta consta intr-un fotoliu conectat la un aparat, care transmite influxurile magnetice pacientului asezat comod in fotoliu. Pacientul simte o serie de contractii ale musculaturii perineale, pe care in mod natural nu le are. "Tratamentul se efectueaza prin stimulare magnetica si prezinta urmatoarele avantaje: este o terapie fara durere, noninvaziva, bine tolerata de pacienti si fara efecte adverse. Ea nu interactioneaza cu alte tratamente si nu necesita o perioada de recuperare", arata doctorul Stefan Tiron. Recuperarea perineala postnatala se face in mod sistematic in alte tari, unde programul cuprinde un set de 20 de sedinte la minimum sase saptamani dupa nastere, urmat de sedinte de intretinere in functie de necesitati.

Terapia ExMI

Potrivit statisticilor, una din zece femei sufera de incontinenta urinara. Desi este legata in general de varsta, incontinenta urinara (pierderea involuntara de urina) nu este o consecinta inevitabila a imbatranirii. Incontinenta urinara de efort apare si la femeile peste 30 de ani, care au avut doua-trei nasteri si care atunci cand tusesc, rad sau ridica brusc o greutate se confrunta cu aceasta problema. Dupa varsta de 30 de ani, una din trei femei sufera o infectie urinara, care se manifesta prin febra, dureri abdominale si care are drept consecinte scaderea capacitatii de munca, absenteismul etc. Tuturor acestora le este recomandata terapia prin ExMI. Pe langa incontinenta urinara, aparatul Neocontrol, care exista acum si in Romania, este recomandat si in cazul atrofiei functionale a musculaturii perineale deoarece creste forta si mobilitatea musculaturii. De asemenea are un efect antiinflamator, reduce edemele, elimina durerile, combate spasmele.

BARBATII. Terapia prin inervare magnetica extracorporala este recomandata si barbatilor. Aceasta da rezultate bune in cazul disfunctiilor erectile, crescand puterea de ejaculare, al recuperarii dupa operatiile de prostata, al prostatitelor cronice, al sidromului de durere pelvina. Medicul urolog este cel care dirijeaza pacientii catre centrele unde se efectueaza terapie prin inervare magnetica extracorporala.

×