x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Un look perfect, la orice ora

Un look perfect, la orice ora

de Georgeta Licsandru    |    17 Ian 2006   •   00:00
Un look perfect, la orice ora
COSMETICA
Femeile vor sa arate bine la orice ora din zi si din noapte. Foarte rar sunt multumite cu ceea ce le-a dat mama-natura: vor sprancene mai drepte sau mai arcuite, vor ochi migdalati sau buze conturate tot timpul... Pentru nemultumite si nu numai pentru ele, cosmetica moderna a gasit o solutie simpla si de durata - machiajul semipermanent. Cosmeticiana Neli Pfeiffer ne descrie acest tip de machiaj: "El consta in introducerea in zona sprancenelor, a pleoapelor si buzelor a unor pigmenti naturali, nonalergici cu ajutorul unui ac special. Dupa 40 de ani, trasaturile sprancenelor, ale ochilor si in mod deosebit ale buzelor se modifica nu in sensul foarte placut si atunci acest make-up vine si face ceea ce se cheama un machiaj corector".

Accentuarea trasaturilor

Machiajul semipermanent corecteaza diferite imperfectiuni ale fetei sau accentueaza anumite trasaturi. Sprancenele prea lungi sau prea scurte, mai mult sau mai putin arcuite, pleoapele cazute, buzele mai putin conturate sau cu colturile cazute pot fi retusate printr-o programare la salonul de infrumusetare. "Un machiaj bine realizat este acela care nu iti sare in ochi. Peste el poti sa aplici un machiaj de zi, de seara sau poti foarte bine sa nu te machiezi deloc", arata cosmeticiana Neli Pfeiffer de la Centrul Apiestetic.

Pigmentii folositi sunt pe baza de apa sau de uleiuri. Culorile sunt alese individual, in functie de nuanta tenului fiecarei femei. Atentie! Trebuie sa aveti grija unde mergeti, cine este specialistul care face interventia. Sunt necesare norme stricte de igiena, iar acele trebuie sa fie de unica folosinta. Acest gen de machiaj se potriveste atat femeilor tinere, cat si celor in varsta. Adolescentelor nu le este recomandat decat in cazuri extreme: atunci cand au avut un accident, cand si-au ars sprancenele, de exemplu, si au nevoie de o corectare.

Machiaj definitiv

Definitivarea machiajului permanent se face in aproximativ o luna. Dupa prima sedinta urmeaza doua corectii la interval de o saptamana. Zonele ochilor, ale buzelor sunt deosebit de sensibile, de aceea sunt folosite anestezice speciale. Singurele inconveniente apar in perioada de definitivare a machiajului: buzele se pot umfla usor, pielea se poate irita putin. "Inrosirea, tumefierea usoara sunt un fenomen normal. Pentru ca vopselele sunt introduse printr-un ac foarte fin, urmeaza un proces de vindecare. In zona sprancenelor, a buzelor se formeaza niste cojite. Pentru tratarea zonelor iritate, specialistul va recomanda anumite unguente", precizeaza cosmeticiana Neli Pfeiffer. Pretul unei asemenea interventii este de 100 de euro pentru fiecare zona corectata (sprancene, ochi, buze). In functie de tipul de piele, de capacitatile ei de regenerare, machiajul semipermanent poate dura intre cateva luni si 2 ani.

Contraindicatiile acestui tratament cosmetic sunt diabetul si hemofilia. Problemele de coagulare a sangelui pot impiedica sau incetini vindecarea ranilor, chiar daca acestea sunt superficiale. Persoanele bolnave trebuie sa se consulte cu medicul inainte de a efectua o asemenea interventie. Machiajul semipermanent este exclus categoric in cazul celor care au hepatita sau sunt infectati cu HIV.

×