x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Veniti la culorile Mosului!

Veniti la culorile Mosului!

de Liana Hainarosie    |    20 Dec 2005   •   00:00
Veniti la culorile Mosului!
TERAPII COMPLEMENTARE
Beteala aurie, brazi verzi, costume de Mos Craciun cu imbinari de rosu si alb... Rosu, alb, verde, auriu - o explozie de culori care ne iau ochii in magazine, pe strazi, acasa... Dar ce inseamna ele? Dr. Calin Garlea, medic de familie, cu competenta in terapii complementare, spune: "Rosul este simbolul fundamental al vietii, datorita dinamismului pe care-l creeaza, puterii si stralucirii lui. Este culoarea focului si a sangelui. Rosu si alb sunt culorile Divinitatii. Rosul reprezinta aspiratia catre comuniunea cu Dumnezeu, ardoarea de a fi una cu Dumnezeu, iar albul - manifestarea Divinitatii: ingerii sunt albi, cei aflati in moarte clinica sustin ca albul pe care-l vad este manifestarea lui Iisus Hristos, a ingerilor". De asemenea, rosul pur stralucitor stimuleaza, indeamna la actiune. Cromoterapia recomanda rosul in timpul iernii. Deoarece iarna este o perioada mai putin dinamica, rosul predispune la buna-dispozitie, veselie, ingrediente obligatorii pentru un Craciun de neuitat.

Maternitate si sanatate

Cu cat ne apropiem de Nasterea Domnului, cu atat ar trebui sa inregistram o ascensiune spirituala, iar albul exprima exact aceasta stare. "Albul este reprezentarea Divinitatii. A maternitatii perfecte. Albul stralucitor este cea mai inalta vibratie in lumea culorilor, este suma tuturor culorilor." Dupa alb, ca vibratie ezoterica se situeaza auriul. Sfintii si inteleptii sunt adesea reprezentati de auriu. Aceasta culoare ne incanta privirile, dinamizeaza mentalul si creste inteligenta.

Verdele crud si proaspat al cetinii de brad este datator de calm, echilibru si sanatate. De asemenea, verdele semnifica armonie si regenerare, la fel ca si pomul de Craciun. Dr. Calin Garlea spune ca verdele este apropiat de vibratiile razelor X, folosite in radioterapie. "De Sarbatori este indicat sa profitam de avantajele cromaticii specifice Craciunului, care este nu numai placuta ochiului, dar si benefica pentru psihic. Cu rosul vom fi mai dinamici. Cu verdele ne vom restabili echilibrul interior, conditie esentiala pentru o stare de sanatate buna", spune dr. Calin Garlea. Asadar haideti sa purtam de Craciun haine colorate in rosu, verde, auriu, sa ne ornam casa si masa festiva cu aceleasi culori.

×