x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Voucherele pentru persoanele vaccinate anti COVID-19 se eliberează în 60 de zile de la rapel

Voucherele pentru persoanele vaccinate anti COVID-19 se eliberează în 60 de zile de la rapel

10 Sep 2021   •   15:10
Voucherele pentru persoanele vaccinate anti COVID-19 se eliberează în 60 de zile de la rapel

Voucherele în valoare de 100 de lei pentru persoanele care vaccinate se eliberează în 60 de zile de la data administrării ultimei doze. Banii se dau imediat după ce ordinul va fi publicat în Monitorul Oficial, spune Cseke Attila.

Ministrul interimar al Sănătății a semnat, vineri, ordinul privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează anti COVID-19 cu schema completă.

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare beneficiază de o alocație de hrană în valoare de 100 lei, sub forma a cinci tichete de masă.

Acestea vor putea intra în posesia tichetelor de masă la centrul de vaccinare, cabinetul medicului de familie sau ambulatoriul de specialitate, în funcție de locul în care s-a făcut imunizarea.

Voucherele se pot ridica în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze.

Vor beneficia de vouchere toate persoanele care s-au imunizat după intrarea în vigoare a ordonanței de urgență, respectiv începând cu data de 31 august 2021.

„Estimăm că voucherele vor putea fi distribuite în centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate începând cu luna octombrie. Ordinul emis astăzi finalizează cadrul legal. Imediat după publicarea în Monitorul Oficial vom asigura resursele bugetare, după aceea tipărirea și distribuirea tichetelor de masă”, a declarat Cseke.

Direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București vor realiza procedura de achiziție, în regim de urgență, a serviciilor de tipărire și emitere a tichetelor de masă în termen de 10 zile de la data alocării de către Ministerul Sănătății a fondurilor necesare pentru această destinație.

După achiziționarea tichetelor de masă, direcțiile de sănătate publică vor distribui în termen de 5 zile către centrele de vaccinare, cabinetele medicilor de familie și ambulatoriile de specialitate unde se realizează procesul de vaccinare.

Ordinul ministrului Sănătății va intra în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Mediafax

×
Subiecte în articol: vaccinare COVID