x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Studiu nou alimentatie: Alimente considerate sanatoase care imbolnavesc sau omoara oameni

0
04 Feb 2013 - 08:08
Studiu nou alimentatie: Alimente considerate sanatoase care imbolnavesc sau omoara oameni
Un nou studiu care a analizat numarul mare de boli determinate de consumul diverselor alimentele a scos la iveala faptul ca salata verde contaminata se afla la baza celor mai multe dintre cazuri imbolnaviri, insa consumarea carnii de pui contaminate are ca rezultat, in cele mai multe dintre cazuri, moartea. In lumina acestor descoperiri, Centrul de control si prevenire a bolilor din Statele Unite ale Americii recomanda, nu evitarea acestor produse, ci mai degraba o atentie sporita cand sunt folosite acasa.

„In ciuda rezultatelor obtinute care au aratat ca un numar foarte mare de persoane a fost otravit prin alimentatie, oamenii ar trebui sa consume in continuare cat mai multe fructe si legume. In atare conditii, manevrarea alimentelor capata o importanta covarsitoare in prevenirea bolilor si, in acelasi timp, permite doritorilor sa se bucure de gustoasele si nutritivele alimente. Una dintre cele mai bune modalitati de a ramane sanatos este sa te speli din de 20 de secunde cu apa si sapun mai ales cand este vorba despre un posibil contact cu un mediu propice dezvoltarii norovirusului. Iar norovirusul este, potrivit studiului amintit, responsabil de 46% dintre imbolnaviri, in vreme ce igenizarea mainilor este o modalitate excelenta de reducere a germenilor”, sustine Rachel Begun, nutritionist.

Iata cateva modalitati de reducere a riscului de te imbolnavi prin mancare:

Fructe si legume

- fructele si legumele trebuie sa fie spalate foarte bine cu apa rece inainte de a fi consumate, indiferent daca au coaja sau nu;

- indeparteaza orice zona a fructului lovita sau stricata, inainte de a fi gatita sau mancata. Inlatura si arunca primele frunze ale unor alimente precum laptucile;

- usuca produsele spalate intr-un prosop de hartie si astfel o multime de bacterii pot fi inlaturate;

- taie fructele si legumele pe un tocator separat de cel folosit pentru sectionarea carnii sau a pestelui;

- fierbe germenii de lucerna sau trifoi pentru a reduce riscul de imbolnavire.

Pentru carne si produse de pui

- cand cumperi carne de orice fel asigura-te ca ambalajul nu a fost rupt. Daca achizitionezi carnea de la macelarie, ai grija sa fie ultimul produs luat si roaga vanzatoarea sa il impacheteze bine pentru a evitarea o eventuala contaminare din pricina altor alimente din cosul de cumparaturi;

- depoziteaza carnea in cea mai rece zona a frigiderului. Carnea gatita ar trebui consumata in 3-4 zile;

- spala-ti mainile timp de 20 de secunde inainte de a manevra carnea cruda si foloseste un tocator separat pentru carne si peste pentru a evita contaminarea reciproca;

- decongeleaza carnea in frigider sau in cuptorul cu microunde folosindu-te de functia speciala de decongelare. Niciodata nu lasa carnea la dezghetat in chiuveta sau pe masa. Dupa ce carnea ce a fost decongelata in cupotorul cu microunde trebuie gatita imediat si in niciun caz recongelata.

Sursa: Sfatul parintilor

Citeşte mai multe despre:   alimente,   legume,   sanatate,   imbolnavire,   studiu

 



Mai multe titluri din categorie

Legumele şi fructele cu fibre nedigerabile reglează digestia

Legumele şi fructele cu fibre nedigerabile reglează digestia
Constipaţia este una dintre cele mai răspândite stări inconfortabile din viaţa omului modern. Regimul alimentar cu prea multă hrană prelucrată, sedentarismul, dezordinea în programul de mers la toaletă conduc...

10 motive pentru care ne este mereu foame

10 motive pentru care ne este mereu foame
Un apetit care te face să mănânci mai mult decât foloseşte organismul duce inevitabil la îngrăşare. Ce se ascunde în spatele unui apetit exagerat? Medicamentele? Stresul? Tiroida? Pot fi unul sau mai multe...

Probleme cu vaccinul AstraZeneca. Ce spun studiile

Probleme cu vaccinul AstraZeneca. Ce spun studiile
AstraZeneca și Universitatea Oxford au anunțat că există o eroare de fabricație a vaccinului anti COVID-19 dezvoltat de acestea. Problema a apărut în urmă cu câteva zile, după ce producătorii au publicat...

Studiu: Gătitul cu biomasă, precum lemnul, poate duce la afecțiuni pulmonare

Studiu: Gătitul cu biomasă, precum lemnul, poate duce la afecțiuni pulmonare
Imaginile avansate obținute cu ajutorul tomografie computerizate au arătat că persoanele care gătesc folosind combustibil din biomasă pot dezvolta probleme pulmonare de la concentrația periculoasă de...

Cuvintele pe care le folosim, cauză a depresiei

Cuvintele pe care le folosim, cauză a depresiei
Depresia este o tulburare de dispoziție/stare foarte des întâlnită, din păcate.  Provoacă simptome severe care afectează modul în care te simți, gândești și gestionezi activitățile tale zilnice, iar...

Activitatea fizică reduce riscul de îmbolnăvire gravă cu virusul SARS-CoV-2

Activitatea fizică reduce riscul de îmbolnăvire gravă cu virusul SARS-CoV-2
Persoanele infectate cu virusul SARS-CoV-2 sunt mai protejate cu 34,3% de simptomele grave dacă desfășoară activități fizice, arată un studiu din Brazilia al Fundaţiei pentru Cercetare,...

Boala care te rătăceşte în propriul apartament

Boala care te rătăceşte în propriul apartament
Peste ultima parte a vieţii pluteşte ca un blestem boala Alzheimer, boala uitării, a confuziei în mintea omului. În creierul celor bolnavi de această maladie îngrozitoare se dereglează procesele biochimice, iar...

FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă

FDA autorizează primul test COVID-19 care poate fi folosit acasă
Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) a Statelor Unite a emis o autorizație pentru utilizarea de urgență (EUA) a primului test de detectare a infecției cu COVID-19 care poate fi...

Ce eficiență are vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca

Ce eficiență are vaccinul anti COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca
Compania britanică AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford au dezvoltat un vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 a cărui eficiență este de 70%, transmite AFP. Studiile clinice intermediare au...

Pfizer anunță că vaccinul anti COVID-19 are o eficacitate de 95%

Pfizer anunță că vaccinul anti COVID-19 are o eficacitate de 95%
Compania americană de medicamente Pfizer anunță că rezultatele intermediare arată că vaccinul împotriva COVID-19 este eficient în proporție de 95% și protejează îndeosebi vârstnice, care au riscul...

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres

Terapia florală, un ajutor în perioadele de stres
Pandemia de coronavirus a adus, pe lângă numărul uriaș de îmbolnăviri, și o creștere semnificativă a stării de stres a populației. De la simptome minore la cele mai grave, mulți oameni au reclamat stări...

Schimbarea balanţei hormonale măreşte riscul de boli cardiace

Schimbarea balanţei hormonale măreşte riscul de boli cardiace
Odată cu instalarea menopauzei, multe femei se întristează că acesta este finalul rolului lor, că a venit sfârşitul. Este greşit! După apariţia menopauzei, în jurul vârstei de 50 de ani, femeile încep un...

Explicațiile psihologului: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare 

Explicațiile psihologului: Nerepetarea greșelilor din trecut, dovadă de maturizare 
Putem să ne criticăm dur sau putem să ne învățăm lecția; acestea sunt cele mai importante două direcții cu care se confruntă oamenii, iar de cele mai multe ori nefericirea este adusă de prima variantă, iar...

Schimbarea cristalinului în cataractă readuce vederea

Schimbarea cristalinului în cataractă readuce vederea
Operaţia de înlocuire a cristalinului în cataractă a devenit o intervenţie uzuală, fără internare, iar intervenţia redă vederea de dinainte. Pe de altă parte, în glaucom, operaţia este ulterioară...

Noi descoperiri despre cancer. Care sunt alimentele periculoase

Noi descoperiri despre cancer. Care sunt alimentele periculoase
Cercetătorii au descoperit o legătură moleculară directă între alimentație și riscul de dezvoltare a cancerului. O echipă internațională de cercetători a ajuns la concluzia că lactatele și carnea...
Serviciul de email marketing furnizat de