Un pahar obişnuit de lapte de migdale este practic lipsit de substanţe nutritive, el conţine doar 2% migdale, adică proteinele aproape că nu există, scrie eva.ro.
Iflscience ne prezintă o selecţie a alimentelor despre care credeam cu totul altceva:
1. Lapte de migdale
Laptele de migdale a crescut în popularitate în ultimii ani, însă acesta este practic lipsit de substanţe nutritive. Dacă migdalele în sine sunt o bogată sursă de proteine, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre laptele obţinut. Un pahar obişnuit de lapte de migdale conţine aproximativ 2% migdale, ceea ce înseamnă că proteinele sunt aproape inexistente, restul fiind vitamine adăugate.
2. Sucul
Când faci un suc proaspăt de fructe şi legume, elimini toate fibrele, ingredientul cel mai important care îţi dă senzaţie de saţietate până la următoarea masă. Ceea ce păstrezi e doar zahărul! Pe termen scurt, o cantitate mare de zahăr şi puţine proteine îţi provoacă poftă de mâncare, schimbări de dispoziţie şi lipsa de energie. Pe termen lung, poţi pierde din masa musculară.
3. Untul de migdale
Untul de migdale este destul de scump, însă conţine proteine, grăsimi sănătoase şi vitamina E. Ceea ce nu ştiţi este că untul de arahide care conţine doar arahide şi sare are aceleaşi proprietăţi nutritive, însă este mult mai ieftin.
4. Orice care promite detoxifierea organismului
Organismul nostru are un sistem propriu de filtrare a substanţelor nocive, aşa că detoxifierea nu este necesară decât atunci când aţi fost otrăvit. Rinichii filtrează sângele şi elimină deşeurile din alimentaţia noastră, iar ficatul detoxifică orice chimicale pe care le ingerăm.
Mai multe, pe eva.ro.