x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 5 alimente care îmbunătățesc capacitatea creierului

5 alimente care îmbunătățesc capacitatea creierului

24 Apr 2016   •   17:24
5 alimente care îmbunătățesc capacitatea creierului

Sunt preparate pe care nu le-ai refuza nicicând, iar unele dintre ele ajută chiar la îmbunătățirea capacității creierului, așa că, ce ți-ai putea dori mai mult?

Fie că ai de susținut un examen important, ai o problemă greu de rezolvat sau ,pur și simplu, vrei să dai o mână de ajutor creierului, este important să știi care sunt alimentele care dau un impuls memoriei și puterii de concentrare, scrie clickpentrufemei.ro.

Peștele gras

Daca ți-e greu să-ți amintești ce zi este sau ce ai mâncat la cină, cu o oră în urmă, ia în considerare consumul de alimente care ajută ținerea de minte, precum peștele gras. Acizii grași Omega-3, care se găsesc în peștele gras, cum ar fi somonul, macroul si sardinele - sunt de neprețuit pentru oricare parte a corpului nostru, și se pare că creierul nu face excepție. Cercetătorii de la Universitatea din Kuopio din Finlanda au constatat că acest aliment, consumat de trei ori pe săptămână, reduce riscul de boli ale creierului, cu până la 26%.
Legumele cu frunze de culoare verde închis

Plantele cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza și broccoli, sunt bogate în antioxidanți, inclusiv în vitamina C și beta-caroten, care sunt esențiali pentru menținerea sănătății corpului și a creierului. Ele sunt, de asemenea, o sursă importantă de acid folic, care poate ajuta la accelerarea procesului de prelucrare a informațiilor și de readucere aminte. Rezultatele unei cercetări publicate în American Journal of Clinical Nutrition, indică faptul că acidul folic din fructele amintite mai sus pot ajuta la protejarea împotriva declinului cognitiv la bătrânețe.

Mai multe, pe clickpentrufemei.ro.

 

×
Subiecte în articol: creier dieta alimente