x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Acorda-ti 15 minute de masaj

Acorda-ti 15 minute de masaj

05 Apr 2006   •   00:00

Timpul si banii nu va permit sa mergeti la un salon de masaj. Simtiti totusi ca fiecare muschi din corp este atat de tensionat incat va e greu sa va ridicati dimineata din pat. Solutia cea mai la indemana pentru dumneavoastra o constituie automasajul. Iar tehnicile simple de automasaj japonez do-in au ca obiectiv principal relaxarea intregului organism nu doar prin detensionarea propriu-zisa a muschilor, ci si prin reechilibrarea energiilor care strabat corpul. Do-in este o combinatie intre manevrele speciale de automasaj si acupunctura. Practic, prin masajul japonez do-in se stimuleaza cu varfurile degetelor punctele specifice acupuncturii. Presiuni, loviri usoare sau frictiuni, toate acestea sunt manevre ale automasajului do-in, menite sa va relaxeze si sa va redea pofta de viata.

TEHNICI

Singura conditie pe care trebuie sa o indepliniti pentru a realiza automasajul este sa va dedicati 15 minute de relaxare. Inainte de a incepe trebuie sa stiti ca scolile orientale de masaj va recomanda sa utilizati doar degetul mare, aratatorul si degetul mijlociu. Presiunea – prima etapa a automasajului do-in – nu trebuie sa depaseasca un minut si jumatate. Pentru ca eficienta masajului sa fie maxima, apasati ferm si totusi delicat pe anumite puncte ale corpului. Presiunile trebuie aplicate mai intai in zona fetei: deasupra ochilor, pe pometi si intre sprancene. Continuati cu ceafa, umerii, bratele, palmele, abdomenul, zona lombara, picioarele si in final talpile. Aceeasi traiectorie trebuie urmata si la aplicarea celorlalte doua manevre: lovirile usoare (tapotamentul) si frictiunile.

AVANTAJE. Practicate cu regularitate, tehnicile automasajului japonez do-in nu doar ca alunga stresul si detensioneaza organismul, dar actioneaza si asupra sistemului imunitar. Astfel, daca ne dedicam cel putin un sfert de ora de relaxare de trei ori pe saptamana ne vom trezi dimineata plini de energie si, in acelasi timp, vom fi feriti de bolile cauzate de stres.

ENERGII. Conform traditiei orientale, organismul nostru este strabatut de 12 meridiane prin care trece energia vitala Qi. Cele 12 linii sunt asociate cu cate un organ (plaman, stomac, inima etc.). Factorii externi, cum ar fi stresul sau poluarea, perturba circulatia energiei prin meridiane. Insa cu ajutorul automasajului do-in se restabileste echilibrul energetic.

×
Subiecte în articol: terapii complementare do-in