x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Alimentul-minune care elimină cicatricile

Alimentul-minune care elimină cicatricile

28 Iul 2016   •   16:35
Alimentul-minune care elimină cicatricile

Folosit cu precădere în fel și fel de preparate, ghimbirul are virtuți terapeutice de luat în seamă. El alungă greața, calmează arsurile la stomac și îmbunătățește metabolismul. Dar, planta este de ajutor și în cosmetică, scrie clickpentrufemei.ro.

Condiment comun în Asia și India, ghimbirul este o plantă medicinală utilă în multe neplăceri. Adăugat în mâncarea de zi cu zi, ține la distanță bolile de orice fel, grație antioxidanților numeroși care se găsesc în compoziția sa. Însă beneficiile acestui aliment-condiment nu se opresc aici.
De ajutor în problemele pileii

Te confrunți cu imperfecțiuni ale pielii? Dacă ai cicatrice, pune pe ele felii subțiri de ghimbir. Utilizând acest leac cel puțin o dată pe zi, ar trebui ca cicatricea să dispară în doar câteva luni.

În cazul în care ai tenul uscat și lipsit de vitalitate, prepară o mască din părți eglale de ghimbir ras, suc proaspăt de la o lămâie și miere. Omogenizează bine ingredientele și aplică masca pe față. Las-o să acționeze 30 de minute, apoi clătește cu apă din abundență și tamponează cu un prosop curat. Apelează la acest remediu de două ori pe săptămână.
Bun și pentru păr

Ghimbirul stimulează creșterea părului și elimină mătreața. Dacă vrei să ai șuvițe strălucitoare, descojește o rădăcină de ghimbir, dă-o prin răzătoare și pune conținutul într-un tifon, după care stoarce până obții suc. Amestecă sucul de ghimbir cu o lingură de ulei de măsline sau de jojoba. Fricționează scalpul cu acest amestec, iar după treizeci de minute șamponează părul.

×
Subiecte în articol: ghimbir cicatrici răni