x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Antidepresive in talpa

Antidepresive in talpa

13 Apr 2006   •   00:00

Persoane cu o stare de tensiune nervoasa permanenta. Oameni care au mereu senzatia ca se va intampla ceva rau, care se tem sa iasa din casa, care se sufoca si nu se pot odihni noaptea pentru ca au impresia ca sufera de o boala grava. Toate aceste elemente ii caracterizeaza pe depresivi. Daca va regasiti in aceasta descriere, va puteti adresa unui specialist in reflexoterapie, care, prin masajul in talpa, va inlatura anxietatea, stresul dus la extreme, starile de depresie. Mai mult, cu ajutorul reflexoterapiei se echilibreaza si tensiunea arteriala.

Inaintea primei sedinte de reflexoterapie este necesara o discutie intre medic si pacient. Cei doi vor discuta despre problemele de sanatate ale pacientului, si despre obiceiurile nocive care i-ar putea agrava starea, cum sunt fumatul si consumul de alcool. "Intre pacient si reflexoterapeut se creeaza o compatibilitate. In cazul problemelor la nivel psihic este foarte important ca medicul sa observe raspunsul pacientului la tratament si interesul pe care il depune acesta pentru a inlatura simptomele depresive", arata Sandu Guinea, asistent balneo-fizioterapie.

TEHNICI

In talpa exista puncte corespunzatoare tuturor organelor. Pentru stimularea sistemului nervos trebuie masate zonele din talpa care reprezinta glanda tiroida, paratiroida si capul. "Aceste puncte se situeaza pe partea superioara a labei piciorului, in zona degetelor. Insistand cu masajul pe degetul mare, vom stimula activitatea cerebrala, pentru ca acesta este conectat la creier", explica asistentul Sandu Guinea. Pentru alungarea starilor depresive sunt necesare, de obicei, 10-12 sedinte de reflexoterapie, din doua in doua zile. O sedinta dureaza intre 40 si 60 de minute.

INSOMNII. O data cu ameliorarea starilor depresive, reflexoterapia actioneaza si ca un bun somnifer. Astfel, daca nu reusiti sa adormiti sau va treziti aproape din ora in ora pe tot parcursul noptii, masati-va usor degetele de la picioare. Apasati de trei ori pe punctul din mijlocul fiecarui deget. PLANTE. Masajului in talpa ii puteti asocia un tratament antidepresiv cu plante. Specialistii in fitoterapie recomanda persoanelor agitate sa bea o cana cu infuzie din flori de tei, indulcita cu miere, cu o ora inainte de culcare. Musetelul ajuta mai ales persoanele hiperactive, deoarece le reda echilibrul emotional.

×
Subiecte în articol: terapii complementare