Pana in prezent, nivelul de nutritie al organismului era masurat doar printr-o serie de tehnici invazive, cum ar fi prelevarea de sange. Iar rezultatele pot fi aflate in cateva zile, dupa ce mostra de sange este supusa analizelor chimice de laborator. Insa acum nivelul de vitamine si minerale din organismul nostru poate fi masurat si cu ajutorul unui aparat, numit scanerul biofotonic. Acest aparat revolutionar, de dimensiunea unui prajitor de paine, este capabil sa citeasca in palma pacientului daca organismul sau duce lipsa de antioxidanti. Pentru aceasta, scanerul nutritional utilizeaza o raza laser de culoare albastra, de joasa intensitate, care poate fi asemanata cu raza laser a unui CD-player.
Cum functioneaza
Singurul lucru pe care pacientul trebuie sa il faca este sa se aseze comod pe un scaun si sa isi pozitioneze palma in dreptul razei albastre produse de aparat. Pentru rezultate optime, mana trebuie sa ramana in aceasta pozitie aproximativ 3 minute. "In acest timp, dispozitivul scaneaza tesutul din palma, actionand asupra moleculelor compusilor chimici din tesut. Consecinta acestei actiuni realizate de scaner este ca moleculele de antioxidanti din organism incep sa emita fotoni, cu o lungime de unda care poate fi captata de aparat", explica Florin Balint, care realizeaza astfel de scanari nutritionale. In timpul scanarii, dispozitivul aduna mii de informatii despre nivelul vitaminelor si mineralelor din organismul dumneavoastra. Toate aceste informatii sunt convertite de aparat intr-un numar, denumit "scorul antioxidant personal". Scanerul nutritional este conectat la un computer, pe ecranul caruia apar dupa cele 3 minute de scanare numerele corespunzatoare nivelului vitaminelor si mineralelor din corpul dumneavoastra. In acest fel, intr-un interval scurt de timp, veti afla daca antioxidantii din organsimul dumneavoastra se incadreaza sau nu in limitele normale. Cu rezultatele obtinute de scanerul biofotonic va puteti prezenta apoi la medic, care va va prescrie un tratament. ANTIOXIDANTI. Carenta de antioxidanti, factori biologici activi, este cauza aparitiei unui numar mare de boli. Stresul, tutunul, alcoolul, dieta dezechilibrata sunt elemente care favorizeaza producerea in metabolismul uman a unor cantitati mari de radicali liberi periculosi pentru sanatate. Distrugerea radicalilor liberi este realizata de antioxidanti vitamine si minerale. Acestia sunt grupati in mai multe categorii: antioxidantii primari (vitamina C naturala, betacarotenul natural, seleniul), antioxidantii secundari (vitaminele B1, B3, B5, B6, zincul, magneziul, cuprul), antioxidantii complementari (acidul folic, biotina). Pentru a atinge nivelul normal de antioxidanti in organism, specialistii ne sfatuiesc sa consumam cat mai multe fructe si legume proaspete.
STIATI CA
|
|