x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Aromoterapia, o alternativă la antibioticele de sinteză

Aromoterapia, o alternativă la antibioticele de sinteză

29 Mai 2015   •   16:38
Aromoterapia, o alternativă la antibioticele de sinteză

Aromoterapia s-a dovedit a fi o cale de combatere a unor germeni patogeni, bacterii şi fungi, cu mai mare o mai mare eficiență decât o gamă largă de antibiotice de sinteză.

Plante parfumate au fost printre primele recoltate de om şi utilizate în scopuri multiple: tratarea unor boli fizice şi psihice, condimentarea hranei, prepararea produselor de cosmetică, parfumarea corpului, a locuinţelor cât şi îmbălsămarea mumiilor.

Uleiurile esențiale se pot utiliza atât ca tratament intern cât și în tratamentele externe. Pentru tratamentele interne uleiurile esențiale trebuie diluate cu soluții de alcool, ulei vegetal ori miere. Pentru uzul extern sunt folosite ca loțiuni, unguente, aerosoli sau în băi.

Uleiul de cimbrișor este un antibiotic natural. Are proprietăți expectorante, antiseptice pulmonare, antitusive, antiastmatice. Se folosește în tusea convulsivă, bronșită, gripă ori chiar tuberculoză.

Acest ulei este indicat și pentru îmbunătățirea memoriei. Se mai utilizează în crizele reumatice, artroze. Totodată este excelent pentru vondecarea rănilor externe. Datorită proprietăților sale de antibiotic natural este indicat și în combaterea viermilor intestinali.

Uleiul de cimbru este un revitalizant excelent, indicat bătrânilor și persoanelor aflate în convalescență. Îmbunătățește circulația și are bune proprietăți afrodisiace. Utilizat în tratamentul extern, menține elasticitatea pielii și previne îmbătrânirea acesteia.

Un alt ulei miraculos este cel de conifere. Acest ulei este indicat în afecțiunile respiratorii, durerile de cap, alergii, gastrite, diabet și congestii uterine. Uleiul de conifere utilizat extern este indicat în combaterea durerilor articulare, musculare, reumatismului, poliartrozelor, erupții cutanate și tratamentul rănilor greu de vindecat.

×
Subiecte în articol: uleiuri esentiale