x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Aspirina se ia seara!

Aspirina se ia seara!

05 Dec 2013   •   17:31
Aspirina se ia seara!

Un nou studiu medical aduce informaţii preţioase despre aspirină şi cel mai potrivit moment din zi în care aceasta trebuie administrată.
După cum se ştie, medicii recomandă aspirină persoanelor predispuse la accidente vasculare cerebrale sau cardiace, preventiv, pentru că aceasta are ca efect frânarea coagulării sângelui. Dar cel mai bine este ca aspirina să fie administrată seara. Sângele se coagulează astfel mai puţin la primele ore ale zilei, diminuându-se riscul de accident vascular, se arată în studiul realizat de Tobias van Bunten, de la centrul medical universitar din Leude, Olanda, potrivit 7sur7.be.
Acest studiu a fost prezentat la sesiunile ştiinţifice ale American Heart Association din Dallas, Texas, cel mai mare congres internaţional privind maladiile cardiace şi vasculare.
Studiul demonstrează că, la persoanele care au luat o pastilă de aspirină înainte de a merge la culcare, plachetele sangvine se arată mai puţin active dimineaţa.
Cheagurile de sânge se formează astfel mai lent, reducând riscul de accident vascular. Cercetătorul a precizat că studiul său mai mare nevoie de aprofundare, totuşi.


×