x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Bananele alungă depresia şi anemia

Bananele alungă depresia şi anemia

de Magda Marincovici    |    22 Ian 2012   •   21:00
Bananele alungă depresia şi anemia

Printre cele cinci fructe recomandate expres de nutritionisti pentru a ne proteja sanatatea, ar fi bine sa includeti si banana. Pentru ca banana are tot ce-i necesar pentru a ne ajuta sa tinem piept stresului, sa scapam de constipatie, sa prevenim racelile de sezon, anemia etc.

Aflati ca:
● Bananele reprezinta si o sursa valoroasa de vitamina C, vitamina esentiala pentru buna functionare a sistemului imunitar.

● Bananele au un continut important de fier, ceea ce stimuleaza productia de hemoglobina in sange, contribuind la reducerea riscurilor de anemie.

● Bananele sunt bogate in potasiu, ajutand la reglarea presiuni sangvine si la diminuarea riscurilor de accidente cardiovasculare.

● Bananele contin serotonina, un hormon datator de stare de bine, stare atat de necesara mai ales in zilele cenusii de iarna si mai ales in cazul persoanelor predispuse la depresie.

● Bananele sunt si un veritabil depozit de vitamina B6, ce tine sub control glucoza din sange, care poate afecta starea emotionala.

● Bananele, ce-i drept, sunt hipercalorice: 100 grame contin 100 de calorii. Dar tot bananele furnizeaza fibre, excelente pentru detoxifierea organismului.

×