Beneficiile busuiocului pentru organism
Busuiocul proaspăt este o sursă excelentă de vitaminele A și C, dar și de acid rosmarinic; toate acestea fiind renumite pentru proprietățile lor antioxidante. În plus, această plantă mai conține și calciu, fosfor, dar și minerale. Aceste substanțe contribuie la dezvoltarea țesuturilor osoase, a rinichilor, ritmului cardiac, dar și contracțiilor muscular, scrie clicksanatate.ro.
Pe de altă parte, uscat, busuiocul conține vitamina K. Aceasta ajută la coagularea sângelui. Iată ce proprietăți benefice pentru organism mai are busuiocul!
Te scapă de răceală și tuse
Frunzele de busuioc pot fi folosite sub formă de ceai, suc sau decoct pentru scăderea febrei, dar și pentru vindecarea răcelii. În plus, această plantă te poate scăpa de tuse.
În farmacii, se găsesc numeroase siropuri care conțin această plantă. Pe de altă parte, dacă ai dureri în gât, poți apela tot la această plantă. Iată ce trebuie să faci: pune la fiert un litru de apă și 2 linguri de busuioc. Strecoară zeama obținută. Bea o cană seara, timă de 4 zile.
De folos și în cazul pietrelor la rinichi
Busuiocul s-a dovedit a fi un remediu excelent și în cazul bolilor de rinichi. Această plantă te poate ajuta să scapi de pietrele de la rinichi. Iată cum trebuie să procedezi: se se bea un amestec din sucul obținut din frunze de busuioc amestecat cu miere, regulat, timp de 6 luni.
Te relaxează
Da, frunzele de busuioc sunt renumite pentru faptul că te pot relaxa. Dacă vrei să scapi de stres, consumă 12 frunze de busuioc, de două ori pe zi (timp de o săptămână). Le poți pune într-o salată.
Reduce colesterolul
În plus, busuiocul te poate ajuta și să reduci colesterolul rău. Pe de altă parte, această plantă s-a dovedit a fi un execelent remediu în cazul afecțiunilor cardiace.
Ameliorează durerea cauzată de mușcătura unei insecte
Pe de altă parte, busuiocul îți ameliorează durerea cauzată de mușcătura unei insecte. Pentru ca acest lucru să se întâmple, tebuie să iei 5 ml de suc din frunze de busuioc, o dată la câteva ore. De asemenea, sucul proaspăt se va aplica și pe zona afectată.

Ştiri din .ro
OMS va discuta posibilitatea introducerii pașapoartelor de vaccinare
Ce arată studiile pentru vaccinul anti COVID-19 produs de Johnson & Johnson
Angajații medicali, care au fost infectați cu COVID-19, sunt protejați timp de 5 luni
Cancerul de colon poate fi confundat cu sindromul intestinului iritabil
A treia tulpină de COVID-19 a fost descoperită în Japonia
Eficiența vaccinului Pfizer/BioNTech asupra noilor mutații ale virusului SARS-CoV-2
Comisia Europeană suplimentează cererea de vaccinuri produse de Pfizer/BioNtech
Care este durata de imunizare a vaccinului anti-COVID-19 produs de Moderna
Noi recomandări OMS cu privire la vaccinarea anti COVID-19
Operaţii pe bandă rulantă care erau o eroare
Reacție alergică gravă la vaccinul Pfizer/BioNTech: Un medic a făcut encefalomielită
Poate fi produs vaccinul Pfizer/BioNTech în România ?
Cum se fac înscrierile pe platforma de vaccinare împotriva COVID-19
Ce moștenim de la familia noastră
