x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Bijuteriile alunga depresia

Bijuteriile alunga depresia

00 0000   •   00:00

Nu intamplator cele mai bune prietene ale femeii sunt bijuteriile. Si nu orice fel de bijuterii, ci din metale pretioase. Pentru ca aurul si argintul asigura echilibrul nervos.

Marylin Monroe spunea ca prietenele cele mai bune ale unei femei sunt bijuteriile. Femeile sunt dispuse sa cheltuiasca oricat pentru a-si cumpara inelul, bratara care le-au luat ochii intr-o vitrina. Atunci cand alegem o bijuterie ne gandim doar la efectul estetic, nu ne trece prin minte ca metalul din care sunt facute inelul, bratara sau cerceii are vreo influenta asupra sanatatii noastre. Cercetatorii rusi au studiat influenta metalelor pretioase asupra sanatatii si au descoperit lucruri uimitoare. Aurul are proprietati tonice, in vreme ce argintul – dimpotriva – are efect sedativ.

Acupunctura vine in sprijinul acestei afirmatii. Astfel, la o sedinta de acupunctura, acele din argint au actiune antiinflamatoare, calmanta. Medicul rus E.M. Rodimin afirma ca argintul are proprietati antiinflamatorii, imunomodulatoare si antioxidante. Daca un organ nu functioneaza normal, se folosesc ace din aur, care stimuleaza energia organului in suferinta.

Pentru ca actioneaza diferit asupra organismului uman, nu este bine sa purtam in acelasi timp bijuterii din aur si din argint. Un lantisor din aur ne ajuta sa trecem mai usor peste starile depresive, iar unul din argint calmeaza starile de agitatie. Potrivit medicinei chineze, in palma se afla peste 400 de puncte de reflexoterapie care au legatura cu toate organele interne. Bijuteriile actioneaza asupra acestor puncte. De aceea, uneori este suficient sa ne scoatem inelul, ca durerea de cap sau insomnia sa dispara.

Bijuteriile ii dau femeii un alt statut social. Ieri – o fata simpla, care arata bine... Astazi – o femeie sofisticata, care atrage atentia si cu ajutorul bijuteriilor pe care le poarta... Datorita proprietatilor tonice, bijuteriile din aur se potrivesc persoanelor in varsta si celor care sufera de afectiuni cardiovasculare. Pe de alta parte, persoanele irascibile si cele care au migrene frecvente ar trebui sa isi aleaga inele si cercei din argint.

ARGINT. In popor se spune ca argintul se innegreste in contact cu pielea unei persoane bolnave. Si chiar asa este... Bijuteriile din argint se inchid la culoare in cazul tulburarilor tiroidiene sau in cazul consumului de alcool. Daca nu avem asemenea probleme, atunci argintul ne aduce echilibrul nervos si contribuie la scaderea tensiunii arteriale.
COSMETICA. Pana nu demult, cremele de fata cu particule de aur pareau de domeniul fantasticului. Astazi, asemenea produse se gasesc pe rafturile cu cosmetice scumpe. Cremele cu particule de aur au proprietati hidratante, redau elasticitatea pielii si intarzie imbatranirea. Cosmeticele care contin apa de argint au efect antiinflamator si sunt recomandate persoanelor cu ten sensibil.

×
Subiecte în articol: argint bijuteriile terapii complementare