x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Calmaţi-vă nervii cu ceaiuri!

Calmaţi-vă nervii cu ceaiuri!

de Gina Matei    |    01 Sep 2009   •   00:00
Calmaţi-vă nervii cu ceaiuri!

Ceaiurile de sunătoare, conuri de hamei, valeriană, păducel, pasifloră, muşeţel calmează şi relaxează. Doctorul Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med, ne recomandă aceste ceaiuri ori de câte ori ne simţim tensionaţi, nesiguri, iritaţi.



INFUZII CALMANTE
Sunătoarea, cel mai bun antidepresiv natural, se foloseşte sub formă de infuzie: o lingură de plantă uscată la o cană cu apă fierbinte. Adulţii şi vârtnicii pot bea până la trei căni pe zi. Copiilor le sunt recomandate două căni pe zi. "Pentru a contracara gustul amărui, ceaiul se poate îndulci cu miere", precizează specialistul nostru.

Cel mai cunoscut remediu pentru nervozitate este ceaiul de tei. La fel şi levănţica, recomandată însă numai adulţilor şi vârstnicilor, sub formă de infuzie: o linguriţă cu plantă la o cană cu apă fierbinte.

Remediu eficient contra nevrozelor îl constituie şi infuzia de păducel, ne spune doctorul Cristina Bălănescu. Planta are efect vasodilator, scade tensiunea arterială, fiind ideală când nervozitatea este însoţită de palpitaţii.
Sedativ puternic este şi passiflora. Aceasta se poate administra sub formă de infuzie, decoct sau tinctură. Se va consuma întotdeauna seara, întrucât creează senzaţia de somnolenţă.

Infuzia din conuri de hamei are acelaşi efect. "Atenţie! Se infuzează unu-două minute. În cazul în care se infuzează mai mult, capătă un uşor rol halucinogen", atrage atenţia specialistul nostru.

×
Subiecte în articol: terapii complementare