x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce afecțiuni vindecă pepenele roșu

Ce afecțiuni vindecă pepenele roșu

03 Aug 2016   •   17:03
Ce afecțiuni vindecă pepenele roșu

În timpul verii, când zilele sunt extrem de călduroase, nimic nu se compară cu o felie delicioasă de pepene verde. Pe lângă gustul savuros şi dulce, acesta aduce multe beneficii pentru sănătate. Iată câteva dintre acestea, scrie clicksanatate.ro.

Ştiai că pepenele verde te poate hidrata chiar mai bine decât băuturile specifice sportivilor de performanţă? El conţine 96% apă, calciu, magneziu, potasiu, sodiu şi săruri hidratante. Mai mult, consumând pepene verde te vei proteja de ultraviolete datorită licopenului, vitaminei C si beta carotenului pe care îl conţine pulpa suculentă

Este puternic detoxifiant
Specialiştii afirmă că pepenele verde reduce toxinele din corp, măreşte diureza şi ajută la eliminarea sării în exces. Aşadar, dacă îţi doreşti o piele fină şi o dispoziţie de invidiat, atunci cura de sezon acţionează eficient dacă timp de 2-3 săptămâni vei mânca aproximativ un kilogram de miez de pepene verde pe zi.

Tratează pietrele la rinichi
Sâmburii acestui fruct conţin zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor în organism. Pe lângă efectul lor antioxidant, sâmburii consumaţi ca atare sunt diuretici.

×
Subiecte în articol: pepene rosu