x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce poți trata cu salvie

Ce poți trata cu salvie

19 Sep 2016   •   11:59
Ce poți trata cu salvie

Salvia este considerată de multă vreme un adevărat panaceu pentru o mulțime de afecțiuni, de la cele digestive și respiratorii până la probleme ale pielii și de dinți, scrie clickpentrufemei.ro.

Numele, care provine din latinescul „salvare“ (a salva), îi confirmă calitățile terapeutice.

Sursă valoroasă de vitamine A, B, C și minerale, precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc și sodiu, salvia este de asemenea bogată în uleiuri volatile tămăduitoare. Acestea se găsesc în frunze și flori, din care se fac infuzii, cataplasme, vin, tinctură, ulei, pulbere și oțet.

Tratează tulburările digestive

Dacă suferi frecvent de balonare sau din pricina colonului iritabil, poți rezolva problema dacă bei zilnic 2-3 căi cu infuzie de salvie. Ca să o prepari, ai nevoie de o lingură de plantă uscată și măcinată la o cană mare cu apăclocotită. Acoperi și lașideoparte 5-7 minute. Infuzia de salvie are proprietăți dezinfectante și e de ajutor în enterocolite și diaree. După o masă încarcată, mestecă frunze proaspete de salvie, ca să ușurezi procesul digestiei.

Prepară în casă tinctura!

Poți cumpăra tinctură gata preparată din magazinele naturiste sau o poți face chiar tu în casă. Acest remediu poate stimula capacitatea de memorare și echilibrează sistemul nervos. Ține cure de 2 săptămâni, în care să bei zilnic 2 lingurițe de tinctură diluate în apă, dacă vrei să ai o minte brici și să nu te mai stresezi din orice.

×
Subiecte în articol: salvie tulburări digestive