x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ceaiurile perfecte pentru fiecare problemă

Ceaiurile perfecte pentru fiecare problemă

27 Oct 2016   •   16:10
 Ceaiurile perfecte pentru fiecare problemă

Plantele medicinale sunt utilizate încă din Antichitate, datorită calităților lor terapeutice. Așadar, de ce nu ai profita de substanțele binefăcătoare pe care le conțin acestea, scrie ziarulring.ro.

Mama-natură ne-a dăruit atât de multe plante medicinale încât putem găsi leac pentru aproape orice indispoziție și mică neplăcere de sănătate: insomnie, arsuri gastrice, dureri de cap, balonare… Nu-ți rămâne decât să alegi remediul care ți se potrivește. Iată câteva rețete simple și eficiente.
 

Ca să alungi durerile de cap
● Crețușca este supranumită și aspirină naturală. O poți folosi ca infuzie, dar nu uita că planta nu se fierbe, pentru că se distrug salicilații. Pune o lingură de plantă la o cană cu apă clocotită și lasă să infuzeze 7–10 minute. Bea 3 căni pe zi între mese.
● Bogat în taninuri, ceaiul verde ame­liorează rapid durerea de cap cauzată de lipsa de somn sau de oboseală, cu condiția să fie băut aproape fierbinte. Se prepară cu 2 lingurițe de ceai la 500 ml apă, se lasă să infuzeze 10 minute, apoi se strecoară și se îndulcește. Pentru un plus de savoare poți adăuga și câteva frunze de mentă.

×
Subiecte în articol: ceaiuri ceai de menta ceai verde