x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Copilul te face să alegi eco

Copilul te face să alegi eco

de Florina Zainescu    |    18 Apr 2008   •   00:00
Copilul te face să alegi eco

Copiii sînt motorul creşterii sectorului organic, pentru că părinţii fac orice pentru a le asigura o alimentaţie sănătoasă, fără chimicale. Chiar şi părinţii care nu o duc prea bine cu banii cumpără produse bio pentru odrasle.

Copiii sînt motorul creşterii sectorului organic, pentru că părinţii fac orice pentru a le asigura o alimentaţie sănătoasă, fără chimicale. Chiar şi părinţii care nu o duc prea bine cu banii cumpără produse bio pentru odrasle.

 

 

Dorinţa părinţilor de a le asigura copiilor o alimentaţie sănătoasă este unul din principalele motive ce au determinat creşterea popularităţii produselor ecologice, susţin cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei bio din Australia, citaţi de un raport al Asociaţiei Fermierii Bio din Australia (BFA) preluat de publicaţia electronică Organic Market.

 

 

INVESTIŢIE. “Estimăm că o cantitate importantă – peste o treime – din produsele noastre organice sînt consumate de persoane care au mai puţin de 8 ani”, a declarat Rick Carmont, director de marcă la o firmă ce deţine supremaţia mondială în exporturile de lapte. La rîndul său, Don Fraser, consultant la un important retailer bio, a declarat că cei mai preocupaţi clienţi de originea alimentelor şi a ingredientelor sînt părinţii. Aceştia caută alternative organice, certificate, pentru odraslele lor. “Această dorinţă de a investi în sănătatea copilului se manifestă în ciuda faptului că nu toţi părinţii consumă şi ei însuşi produse organice”, a atras atenţia Fraser. El a adăugat că unele mame cumpără două “rînduri” separate de produse: alimente convenţionale pentru ele însele, şi organice pentru copii. Şi asta deoarece alimentele organice sînt ceva mai scumpe decît cele convenţionale şi nu toţi părinţii au venituri care să le permită ca toată familia să treacă la bio.

 

 

Faptul că părinţii sînt mai înclinaţi să cumpere produse organice nu reprezintă o surpriză pentru Shane Heaton, nutriţionist şi purtător de cuvînt al BFA. “Copiii sînt mai vulnerabili la toxinele din mîncare decît adulţii. Ei au o raţie mai mare de mîncare pe kilogram, dacă ne raportăm la greutatea lor corporală şi organe, şi un sistem imunitar imatur”, a declarat Heaton. Ea a adăugat că un studiu recent a arătat chiar că micuţii expuşi la anumiţi conservanţi şi coloranţi din mîncare sînt predispuşi la hiperactivitate.

florina.zainescu@jurnalul.ro

 

 

 

Şi englezoaicele aleg bio

 

 

Tendinţa părinţilor de a cumpăra mîncare bio pentru copiii lor se manifestă şi în Marea Britanie. Mai mult de opt din zece (84%) din mămicile din această ţară cred că mîncarea ecologică este mai bună pentru familiile lor, potrivit unui studiu comandat de Soil Association, cel mai important certificator bio din Anglia. “Mamele sînt cele care deschid drumul spre revoluţia organică, aducînd după ele o întreagă nouă generaţie organică”, consideră reprezentanţii Soil Association. Englezoaicele consideră că mîncarea bio este mai bună pentru copiii lor deoarece este mai bogată în antioxidanţi omega 3, vitamina C şi minerale esenţiale benefice pentru organism.

×
Subiecte în articol: bio sînt