x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare DETOXIFIERE - Băutura care elimină toxinele din FICAT și curăță întregul organism

DETOXIFIERE - Băutura care elimină toxinele din FICAT și curăță întregul organism

11 Oct 2015   •   12:19
DETOXIFIERE - Băutura care elimină toxinele din FICAT și curăță întregul organism

După mai mult de două decenii de muncă și cercetări referitoare la detoxifierea naturală, nutriționista Ann Louise Gittleman uimește încă o dată. Autoare a 30 de cărți despre diete și stil de viață sănătos, specialista de 64 de ani oferă un nou plan de detoxifiere naturală, bazat pe o băutură incredibilă: sucul de merișoare.

Fiecare pahar de vin, ceașcă de cafea și orice aliment procesat reprezintă un pericol pentru ficat, care are de suferit în urma exceselor zilnice și dietei nesănătoase. Astfel, Gittleman a creat o metodă, explicată pe larg în una din cărțile sale, special pentru a curăța ficatul.

Potrivit healthtipssource.com, planul este eficient și ușor de pus în practică, chiar dacă avem o viață rapidă și foarte agitată.

Înainte de ziua de detoxifiere propriu-zisă, va trebui să vă supuneți unui regim de 7 zile. În această săptămână veți renunța la alimentele procesate și veți consuma cât mai multe vegetale.

În cea de-a opta zi veți consuma doar suc de merișoare și apă. După eliminarea toxinelor, următorul pas este acela de a vă întoarce la o alimentație normală. În această perioadă, se recomandă să consumați alimente fermentate, bogate în probiotice, adică „bacteriile bune de care are nevoie organismul pentru”, după cum spune autoarea planului de detoxifiere.

Rețetă:
2 litri de suc de merișoare
1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
1/4 linguriță ghimbir măcinat
1/4 linguriță nucșoară
3/4 ceașcă cu suc de portocale proaspăt stors
1/4 ceașcă cu suc de lămâie proaspăt stors
Extract de stevia (1-3 pliculețe)

Preparare: fierbeți sucul de merișoare, reduceți temperatura și adăugați condimentele. Fierbeți amestecul pentru încă 15 minute și apoi lăsați lichidul să se răcească la temperatura camerei. Turnați sucul de portocale, sucul de lămâie și cele trei pliculețe de extract de stevia și amestecați. Depozitați în frigider.

Secretul acestei băuturi miraculoase: sucul de merișoare este un puternic antioxidant, condimentele reduc senzația de foame, iar sucul de citrice distruge celulele adipoase. 

×