x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare EXEMPLU - Mâncare bio în şcoli

EXEMPLU - Mâncare bio în şcoli

29 Sep 2008   •   00:00

Aproape toată mâncarea servită în cantinele şcolare din Florenţa şi Milano este ecologică. Un exemplu care ar trebui urmat şi de unităţile de învăţământ autohtone.



Aproape toată mâncarea servită în cantinele şcolare din Florenţa şi Milano este ecologică. Un exemplu care ar trebui urmat şi de unităţile de învăţământ autohtone.

Anul trecut, 85% din produsele fo­lo­site în cantinele şcolare din ora­şul italian Florenţa au fost organice (ecologice, bio). Ţinta pentru 2008 este ca 90% din alimentele oferite elevilor să fie bio şi, pe cât posibil, acestea să fie procurate direct de la fermieri, potrivit site-ului www.organic-market.info. În completare la meniul eco al cantinelor, în Florenţa s-au montat şi automate cu lapte proaspăt şi fruc­te organice. Şi la Milano, interesul pentru alimentaţia bio este ma­xim. În grădiniţe, mai mult de 90% din ingredientele folosite la prepararea mân­că­rii sunt certificate ecologic. Şi în şcoli sunt folosite cantităţi importante de alimente fără chimicale.

În România, din păcate, elevii nu pupă bio la şcoală. Ba din contră. La multe chioşcuri de lângă şcoli se vând în continuare alimente ne­să­nă­toase, deşi există o lege care interzice acest lucru. Vestea bună este că există planuri pentru introducerea alimen­telor bio în unele şcoli. Parlamentul Tine­ri­lor din Sectorul 2 – format din liceeni şi studenţi –, sprijinit de Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologi­că Bio România, a pus la cale un plan ambiţios ce vizează des­chi­de­rea în şcoli a unor chioşcuri cu produse eco.

×
Subiecte în articol: bio