Aproape toată mâncarea servită în cantinele şcolare din Florenţa şi Milano este ecologică. Un exemplu care ar trebui urmat şi de unităţile de învăţământ autohtone.
Aproape toată mâncarea servită în cantinele şcolare din Florenţa şi Milano este ecologică. Un exemplu care ar trebui urmat şi de unităţile de învăţământ autohtone.
Anul trecut, 85% din produsele folosite în cantinele şcolare din oraşul italian Florenţa au fost organice (ecologice, bio). Ţinta pentru 2008 este ca 90% din alimentele oferite elevilor să fie bio şi, pe cât posibil, acestea să fie procurate direct de la fermieri, potrivit site-ului www.organic-market.info. În completare la meniul eco al cantinelor, în Florenţa s-au montat şi automate cu lapte proaspăt şi fructe organice. Şi la Milano, interesul pentru alimentaţia bio este maxim. În grădiniţe, mai mult de 90% din ingredientele folosite la prepararea mâncării sunt certificate ecologic. Şi în şcoli sunt folosite cantităţi importante de alimente fără chimicale.
În România, din păcate, elevii nu pupă bio la şcoală. Ba din contră. La multe chioşcuri de lângă şcoli se vând în continuare alimente nesănătoase, deşi există o lege care interzice acest lucru. Vestea bună este că există planuri pentru introducerea alimentelor bio în unele şcoli. Parlamentul Tinerilor din Sectorul 2 – format din liceeni şi studenţi –, sprijinit de Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică Bio România, a pus la cale un plan ambiţios ce vizează deschiderea în şcoli a unor chioşcuri cu produse eco.
Citește pe Antena3.ro