x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Exercițiile care ard caloriile mai ceva ca alergatul

Exercițiile care ard caloriile mai ceva ca alergatul

06 Sep 2016   •   17:32
 Exercițiile care ard caloriile mai ceva ca alergatul

Mulți dintre noi suntem fani ai alergatului, pentru că este un mod simplu de a arde calorii, dar ne ajută și să scăpăm de stres. Există însă exerciții mai eficiente decât alergatul, scrie clicksanatate.ro.

Ciclismul

Mersul ușor pe biciletă ajută la arderea caloriilor, însă cel mai eficient este ciclismul făcut într-un ritm alert. Asta pentru că poți arde până la 1000 de calorii într-o oră.

Trebuie însă să știi că numărul de calorii arse depinde și de nivelul tău de pregătire fizică. Poți să alegi și să faci trasee cu bicicleta în zone de deal și de munte, în zilele de weekend.

Dacă îți planifici un traseu montan, vei reuși să îmbini utilul cu plăcutul.

Săriturile cu coarda

Îți mai aduci aminte de jocul din copilărie în care săreai coarda? Ei bine, acesta este foarte sănătos și poate fi folosit pentru a arde calorii. Săriturile moderate te ajută să scapi de până la 13 calorii pe minut.

În timp ce sari coarda sunt lucrate mai multe grupe de mușchi decât în timpul alergatului. De asemenea, te ajută și să capeți un mai bun echilibru și o coordonare a mișcărilor.

Flotările

Un alt tip de exercițiu pe care îl poți face oriunde și care te ajută să-ți modelezi mușchii și să arzi calorii îl reprezintă flotările.  O persoană care cântărește 80 de kilograme poate să ardă 1,43 calorii la fiecare flotare pe care o face, arată specialiștii.

×
Subiecte în articol: alergat exercitii calorii