Feng Shui este o tehnică folosită de mii de ani pentru a aduce armonie în viaţa oamenilor. În limbajul chinezesc, fiecare caracter cuprins în cuvintele "Feng Shui" poate fi interpretat diferit.
Cele mai folosite traduceri sunt "vânt-apă" sau "forţele naturale ale Universului", despre care chinezii antici spuneau că influenţează totul în lume. Ei şi-au lăsat viaţa condusă de aceste forţe ale naturii şi şi-au însuşit principiile Feng Shui, inclusiv atunci când şi-au construit locuinţele. Scopul acestei arte chinezeşti este de a redirecţiona fluxul de energie (Chi), prezentă în toate mediile. Pentru asta, Feng Shui-ul foloseşte diagrama octogonală Ba-qua, ce include cele mai importante faţete ale vieţii: sănătate, prosperitate, relaţii, indulgenţa faţă de ceilalţi, cunoaşterea, familia, copiii şi cariera. În cazul în care un mediu de Chi este echilibrat corect, toate problemele individuale vor fi eliminate.
CULORILE TRANSMIT EMOŢII
Pentru că Feng Shui se sprijină pe astrologia chineză, orice apreciere a unui specialist în acest domeniu porneşte de la datele de naştere ale persoanei care doreşte să aducă armonia în viaţa sa. Astfel, vom afla cărui element îi aparţinem (lemn, foc, pământ, metal sau apă), precum şi culoarea asociată acestuia. Cât despre animalul zodiacal, ales din 12 posibile, potrivit tradiţiei chineze, acesta reprezintă simbolul unei tipologii umane. Puse cap la cap, toate aceste informaţii ne vor ajuta să ne amenajăm locuinţa sau biroul astfel încât să nu avem de suferit de pe urma energiilor negative. Conform Feng Shui, o casă ideală este cea unde există ordine, lumină naturală şi puţină mobilă. Marginile pereţilor sau ale mobilei trebuie mascate cu oglinzi sau plante, iar elementele decorative nu trebuie amplasate cu spatele la intrarea în cameră. Nu este indicat să dormiţi direct sub o fereastră sau să aveţi oglinzi deasupra capului, deoarece aduc insomnii sau migrene. Şi culorile joacă un rol important în viaţa noastră. Ele ne pot afecta comportamentul şi calitatea vieţii. Galbenul, de exemplu, conferă energie şi bună dispoziţie, însă în cantităţi mari produce anxietate. Albastrul înseamnă încredere, iar verdele învinge agitaţia. Negrul este culoarea puterii şi a siguranţei.
ISTORIC
Feng Shui este o ştiinţă chinezească antică, ce datează de acum 3.000 de ani. Numită şi "arta de plasare", ea este folosită în scopul promovării sănătăţii, fericirii şi prosperităţii. Principiul coordonator în Feng Shui este un flux energetic - Chi, care gravitează în jurul nostru.
Citește pe Antena3.ro