x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Fructele sănătoase ne pot… îmbolnăvi. Află cum și de ce

Fructele sănătoase ne pot… îmbolnăvi. Află cum și de ce

30 Iun 2019   •   02:28
Fructele sănătoase ne pot… îmbolnăvi. Află cum și de ce

Fructele sănătoase – recomandate în multe dintre diete (fie că este vorba de cele asociate unei boli sau de cele pentru slăbire) – pot să ne provoace și mult rău, chiar să ne îmbolnăvească, dacă nu ținem seama de anumite caracteristici ale lor sau de interacțiunile pe care le pot avea cu alte alimente.

Unele dintre aceste fructe conțin acizi, care, în anumite condiții, sunt toxici. Altele trebuie evitate atunci când ne aflăm sub un tratament medicamentos. Dar iată ce spune despre asta nutriționistul site-ului francez www.e-sante.fr, Alexandra Retion.

„Cunoaștem multele virtuți pentru sănătate ale fructelor. Pe de altă parte, rareori auzim despre fructele pe care trebuie să le evităm atunci când ne aflăm sub tratament medical sau despre regulile ce trebuie respectate pentru a nu ne face mai mult rău decât bine. Și e o greșeală, evident, deoarece fructele și legumele prezintă riscuri reale”.

Dintre riscurile necunoscute ale fructelor, sunt mai întâi cele care se referă la miezul lor. Unii oameni vor avea tendința să mănânce sâmburii unor fructe, deși nu ar trebui.

Fructele sănătoase pot avea sâmburi toxici

Miezurile sâmburilor de caise, piersici, prune și cireșe pot fi destul de toxice și pot duce la otrăvire. Prin urmare, este recomandat să eliminați sâmburii și să nu vă distrați să le spargeți, pentru a le mânca.

Caisele, prunele și cireșele sunt..........

Citește mai departe AICI

Citricele, fructele cu cele mai multe beneficii pentru sănătate

×