x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Homeopatia, utila in caz de arsuri

Homeopatia, utila in caz de arsuri

04 Apr 2006   •   00:00

Homeopatia este o solutie in combaterea arsurilor usoare, este de parere dr. Ioan Dumitrescu, medic specialist medicina fizica si recuperare medicala, cu competente in acupunctura, homeopatie, imunologie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie. Aceste tratamente ajuta la regenerarea tegumentului afectat, si la calmarea durerilor specifice arsurilor.

Iradiere terapeutica

"La pacientele care sufera de cancer mamar si care fac iradiere terapeutica cu cobalt, administrarea medicamentului homeopat Cobaltum C 9 in doua prize pe zi, la interval de 12 ore, a inregistrat rezultate excelente. In urma acestui tratament, pacientele nu au mai prezentat arsura secundara iradierii, suportand mai usor curele de iradiere terapeutica", explica medicul.

Insolatie

Dr. Ioan Dumitrescu spune ca in cazul insolatiei se utilizeaza cu succes granulele de Glonoinum in dilutii joase. Dupa 15 minute de la administrare, acest remediu reduce indeosebi cefaleea si disconfortul cauzate de insolatie. Este indicat ca tratamentul homeopatic sa fie administrat intr-un timp cat mai scurt de la momentul producerii insolatiei. Daca se respecta acest sfat, in caz de insolatie este suficienta administrarea unei singure prize de Glonoinum, adica cinci granule. Daca insa simptomele nu dispar, atunci administrarea granulelor se repeta la 3-4 ore. "Personal recomand maximum doua administrari de Glonoinum C 9, la trei-patru ore. De asemenea, in functie de particularitatile cazului, se mai pot utiliza in dilutii joase: Apis, Sulfur, Lachesis, Iodum", afirma dr. Ioan Dumitrescu.

Consult medical obligatoriu

Homeopatia ofera remedii si pentru arsurile purulente, arsurile provocate de vaporii de apa fierbinte, arsurile care se vindeca greu. Astfel, in caz de arsuri purulente se folosesc granulele de Calcareea Sulfurica, pentru cele provocate de apa fierbinte – Kali Bichromicum, iar pentru cele care se vindeca greu – Carbolic Acid si Causticum. Dr. Ioan Dumitrescu spune ca nu se poate da o reteta unica de administrare a granulelor homeopatice, caci fiecare organism are propria evolutie a afectiunii. In aceste situatii se impun solutii diferite pentru fiecare persoana in parte, de aceea consultul medical este obligatoriu. De asemenea, calmarea efectelor arsurii depinde de agentul ce a produs-o, intensitatea, durata acesteia, reactivitatea organismului la tratament.

TIPURI. Arsurile pot fi de natura interna (atunci cand a avut loc ingerarea unor substante toxice) si externa. Cauzele arsurilor externe sunt: expunerea prelungita la soare, fulgerele, electrocutarea, iradierea terapeutica, contactul cu apa fiarta sau lichide fierbinti, focul.

×
Subiecte în articol: terapii complementare