x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Homeopatie pentru mămici

Homeopatie pentru mămici

26 Iun 2007   •   00:00

Viitoarea mamă trebuie să meargă la medicul homeopat inainte de a concepe copilul, pentru a descoperi terenul patologic şi a-l trata. Medicul va stabili remediul de fond al viitoarei mame, care va echilibra sistemul imunitar şi va sta la baza tratamentului pe tot parcursul sarcinii.

Viitoarea mamă trebuie să meargă la medicul homeopat inainte de a concepe copilul, pentru a descoperi terenul patologic şi a-l trata. Medicul va stabili remediul de fond al viitoarei mame, care va echilibra sistemul imunitar şi va sta la baza tratamentului pe tot parcursul sarcinii. "Cu ajutorul remediilor homeopatice, mama va avea o sarcină şi o naştere uşoară, un travaliu mai scurt. Copilul adus pe lume va mănca bine, va dormi bine, va face bolile copilăriei in formă mai uşoară", arată dr Rucsandra Marina Manca, medic primar medicină de familie, cu competenţă in homeopatie.

Remedii blănde

Se ştie că medicamentele administrate in timpul sarcinii şi alăptării sunt un pericol pentru viaţa copilului. Dacă totuşi mama s-a imbolnăvit, remediile homeopatice pot fi o soluţie eficientă şi lipsită de riscuri. Durerile in găt şi răguşeala pot fi calmate cu remediul arnica, durerile de spate - cu arnica sau kali carbonicum. Pentru tusea insoţită de sufocare, dr Rucsandra Marina Manca recomandă remediul nux vomica. Foarte multe femei se confruntă in timpul sarcinii cu infecţii ale tractului urinar. In aceste cazuri pot fi luate remediile belladona, nux vomica, pulsatilla. Specialistul nostru ne atrage atenţia că, dacă urocultura este pozitivă pentru un anumit germen, remediile homeopatice nu mai sunt de folos. In aceste cazuri sunt necesare antibioticele, pentru că există riscul de avort sau naştere prematură.

Sarcina este insoţită insă şi de alte probleme specifice (greţuri, vărsături, indispoziţie, tulburări circulatorii), care pot fi tratate prin homeopatie. In primul trimestru de sarcină, greţurile sunt foarte frecvente. Dacă greaţa este insoţită de anxietate, irascibilitate, remediul potrivit este ignatia. Dacă greţurile se declanşează la mirosul alimentelor,

atunci recomandarea specialiştilor este remediul sepia, iar dacă gravida nu are poftă de măncare - remediul calcarea carbonica. Trimestrul al doilea de sarcină se caracterizează prin tulburări circulatorii: varice, hemoroizi, picioare grele şi dureroase. "Contra hemoroizilor recomandăm remediul sepia, iar pentru picioarele grele şi dureroase - arnica şi vipera", precizează dr Mihaela Marina Manca. In trimestrul al treilea pot apărea contracţiile false (tratate cu caulophylum), durerile in peretele abdominal (hamamelis), senzaţia de jenă ca urmare a mişcărilor fătului (arnica).

AVORT. In prima parte a sarcinii, riscul cel mai mare este reprezentat de avortul spontan. In partea a doua a sarcinii poate surveni naşterea prematură. Pentru evitarea avortului, dr Mihaela Marina Manca recomandă remediul aurum metalicum. Naşterea prematură sau avortul pot surveni şi pe fond de stres. De aceea, homeopatul urmăreşte confortul psihic al viitoarei mame. Gravidelor hipersensibile, hiperemotive li se potriveşte remediul ignatia. Dacă sarcina este asociată cu deprimarea, cu tristeţea, viitoarea mamă este interiorizată, şi atunci ea trebuie să ia sepia.

ALĂPTARE. Cu 15 zile inainte de naştere, medicii homeopaţi recomandă remediul china, pentru a nu avea probleme cu lactaţia. După naştere, pentru stimularea lactaţiei, in primele trei zile poate fi luat remediul ricinus. Iar dacă sănii sunt roşii şi dureroşi, remediul potrivit este belladona.

×
Subiecte în articol: terapii complementare remediul