13 septembrie 2008
LECŢII DE PANIFICAŢIE
În oraşul italian Bologna şi-a deschis porţile prima şcoală pentru operatorii specializaţi în panificaţie ecologică. Asociaţia Pasta Madre a lansat această iniţiativă care se adresează persoanelor doritoare să deschidă o fabrică de pâine bio, brutarilor care vor să treacă de la convenţional la eco şi celor care vor să se recalifice, notează site-ul Organic Market. Pe lângă iniţierea în tainele preparării pâinii, prăjiturilor sau blatului de pizza din ingrediente eco, fără adaosuri de chimicale toxice, cursanţii învaţă şi principiile alimentaţiei sănătoase.
MÂNCARE PENTRU ELEVI
Elevii din clasele primare vor primi prânzuri gratis în cadrul unui program-pilot implementat în două regiuni ale Angliei. Mesele servite celor mici vor consta din produse proaspete, sănătoase, organice, potrivit BBC. Împreună cu cel mai important certificator bio din Regat, Soil Association, Parteneriatul Mâncare pentru Viaţă – o reţea de şcoli şi comunităţi locale – îşi propune să schimbe astfel cultura alimentară a englezilor. Un alt ţel al programului-pilot este acela de a "încuraja" guvernul să se implice, pentru că este nevoie de fonduri importante.
SALON DE MODĂ BIO
În perioada 17-19 octombrie, Elveţia va găzdui pentru prima dată un salon de haine şi bijuterii "etice". Aici vor fi prezentate haine la modă, făcute din materiale eco-prietenoase, etice (care nu au fost obţinute prin exploatarea muncii copiilor, de exemplu). Vor avea loc două concursuri pentru stilişti şi designeri de bijuterii, dar şi conferinţe şi expoziţii didactice. La salon vor participa Stella McCartney, Vanessa Bruno şi Celine Faizant (a lucrat pentru Chanel şi Christian Lacroix înainte de a se implica 100% în industria etică).
FLORI ORGANICE
Cultivarea florilor şi a plantelor ornamentale în sistem ecologic se bucură de un succes tot mai mare în Japonia. Cea mai mare parte din producţie pleacă la export inclusiv în Europa şi SUA. Yoshihiro Suzuki, unul dintre pionierii cultivării florilor bio, a intrat în această afacere în urma unui accident. În timpul unor cursuri pentru fermieri a trebuit să înveţe să folosească un afumător şi s-a întâmplat să inhaleze chimicale toxice. Trei zile şi trei nopţi i-a fost rău. Ulterior a observat că de câte ori folosea chimicale se simţea îngreţoşat, aşa că a renunţat la ele.
Citește pe Antena3.ro