x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Oct 2008   •   00:00

13 septembrie 2008



LECŢII DE PANIFICAŢIE
În oraşul italian Bologna şi-a deschis porţile prima şcoală pentru operatorii specializaţi în panificaţie ecologică. Asociaţia Pasta Madre a lansat această ini­ţia­tivă care se adresează persoanelor doritoare să deschidă o fabrică de pâine bio, brutarilor care vor să treacă de la convenţional la eco şi celor care vor să se recalifice, notează site-ul Organic Market. Pe lân­gă iniţierea în tainele preparării pâinii, prăjiturilor sau blatului de pizza din ingrediente eco, fără adaosuri de chi­micale toxice, cursanţii învaţă şi principiile alimentaţiei sănătoase.

MÂNCARE PENTRU ELEVI
Elevii din clasele primare vor primi prân­zuri gratis în cadrul unui program-pilot implementat în două regiuni ale Angliei. Mesele servite celor mici vor cons­ta din produse proaspete, sănătoase, or­ganice, potrivit BBC. Împreună cu cel mai important certificator bio din Regat, Soil Association, Parteneriatul Mâncare pentru Viaţă – o reţea de şcoli şi comuni­tăţi locale – îşi propune să schimbe astfel cultura alimentară a englezilor. Un alt ţel al programului-pilot este acela de a "încuraja" guvernul să se im­pli­ce, pentru că este nevoie de fonduri im­por­tante.

SALON DE MODĂ BIO
În perioada 17-19 octombrie, Elveţia va găzdui pentru prima dată un salon de haine şi bijuterii "etice". Aici vor fi pre­zen­tate haine la modă, făcute din mate­ria­le eco-prietenoase, etice (care nu au fost obţinute prin exploatarea muncii co­pii­lor, de exemplu). Vor avea loc două concursuri pentru stilişti şi de­signeri de bijuterii, dar şi conferinţe şi expoziţii didactice. La salon vor participa Stella McCartney, Vanessa Bruno şi Celine Fai­zant (a lucrat pentru Chanel şi Christian Lacroix înainte de a se implica 100% în industria etică).

FLORI ORGANICE

Cultivarea florilor şi a plantelor ornamentale în sistem ecologic se bucură de un succes tot mai mare în Japonia. Cea mai mare parte din producţie pleacă la export inclusiv în Europa şi SUA. Yoshihiro Suzuki, unul dintre pionierii cultivării florilor bio, a intrat în această afacere în urma unui accident. În timpul unor cursuri pentru fermieri a trebuit să înveţe să fo­lo­sească un afumător şi s-a întâmplat să inhaleze chimicale toxice. Trei zile şi trei nopţi i-a fost rău. Ulterior a observat că de câte ori folosea chimicale se simţea îngreţoşat, aşa că a renunţat la ele.

×
Subiecte în articol: bio