Cantinele şcolare din oraşul italian Ferrara au devenit un model european pentru că le furnizează micilor lor clienţi mâncare făcută aproape exclusiv din ingrediente organice.
Graţie experienţei sale în domeniu, administraţia din Ferrara este singura din Italia invitată să se alăture eforturilor forurilor comunitare angajate în dezvoltarea celor mai bune practici care să ducă la crearea unui sistem european sustenabil, durabil, de cantine publice. La sfârşitul lunii trecute, un grup de observatori tehnici şi instituţionali din şapte ţări ale Comunităţii Europene (Franţa, Marea Britanie, Olanda, Spania, Germania, Slovenia şi Ungaria) a făcut o vizită la Ferrara pentru a studia sistemul de cantine şcolare din acest oraş. Obiectivul reuniunii a fost prezentarea principiilor şi metodelor "modelului Ferrara" de hrană în şcoli şi preluarea acestuia şi în alte oraşe europene. "Este o recunoaştere a muncii pe care municipalitatea din Ferrara o face de peste 12 ani pentru sănătatea copiilor, pentru a reuşi să se folosească numai produse ecologice în procesul de pregătire a celor circa 6.000 de mese servite zilnic în şcolile din oraş", au declarat gazdele evenimentului, citate de publicaţia electronică Green Planet.
Citește pe Antena3.ro