x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Leac străvechi pentru imunitate: "Se face la foc mic, să nu se evapore apa"

Leac străvechi pentru imunitate: "Se face la foc mic, să nu se evapore apa"

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2023   •   16:10
Leac străvechi pentru imunitate: "Se face la foc mic, să nu se evapore apa"
Sursa foto: Hepta

Un leac străvechi pentru imunitate, dar și pentru dureri articulare și digestie, se poate prepara acasă. Este o mâncare gustoasă care conține mai multe substanțe benefice pentru organism.

Este vorba despre supa de oase. Aceasta se fierbe la foc mic timp de câteva ore. Mâncarea conține colagen, minerale, gelatină. 

''Supa de oase este cunoscută din bunici şi străbunici și începe să fie confirmată de știință în zilele noastre. Știm toți din familie, din casă, că atunci când suntem bolnavi, când suntem răciți sau atunci când ne doare burtica e o idee excelentă să consumăm supă de oase. Se face la foc mic, să nu se evapore apa. Se mănâncă o săptămână'', spune Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viață, la antena3CNN.

Reduce durerile musculare, articulare și osoase, provocate de gută, artrită ori reumatism, dar este benefică și în gripe și răceli. 

''Gelatina are proprietatea de a liniști, de a îmblânzi, de a calma iritarea mucoasei intestinale, chiar și în cazul bolilor inflamatorii intestinale'', explică Oana Trifu.

Este astfel benefică și pentru sănătatea intestinului subțire și susține o digestie sănătoasă.

''Sigur că cel mai mare beneficiu este că nu avem efecte adverse în consumarea supei de oase. Este foarte important ca metodă de preparare să o lăsați mult timp pe foc, la foc mic, cu capac, ca să nu se evapoare apa. Dacă vreți să extrageți și mai bine mineralele din os, puteți să puneți și un pic de zeamă de lămâie în preparat. Puteți să o faceți din pui, puteți să o faceți din vită, din os de vită. Dacă discutăm de pui, nu uitați să puneți componentele pe care nu le consumăm, gheruțele, gâtul, căpățâna, pentru că sunt bogate în gelatină și putem să profităm de ele. Și, desigur, toate celelalte ingrediente pe care le puneți în mod normal în supă'', precizează Oana Trifu.

Se pot folosi oase de vită, miel, curcan, pui, pește, porc sau o combinație a acestora.

''Ceea ce este extraordinar la supa de oase e că rezistă la frigider, puteți să o consumați pe tot parcursul săptămânii. Este un aliment sănătos, este un aliment pe care îl avem imediat la îndemână'', mai spune Oana Trifu.

 

×
Subiecte în articol: imunitate supa de oase