x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Malaxoterapia elimină tensiunea

Malaxoterapia elimină tensiunea

11 Dec 2007   •   00:00

Simţi că mai ai puţin şi explodezi ca o bombă cu ceas. Ai vrea să dai cu pumnul in perete, dar trebuie să iţi etalezi imaginea de persoană calculată, care nu işi iese niciodată din fire. Ce poţi face?

Simţi că mai ai puţin şi explodezi ca o bombă cu ceas. Ai vrea să dai cu pumnul in perete, dar trebuie să iţi etalezi imaginea de persoană calculată, care nu işi iese niciodată din fire. Ce poţi face? Ei bine, atunci cănd stresul te copleşeşte, ia o mingiuţă moale, antistres şi frămănt-o in mănă. Nu este doar o metodă placebo de tratare a stresului, ci este dovedit că mingiuţele antistres alungă tensiunile şi ne ajută să depăşim momentele critice. Metoda este numită malaxoterapie şi constă in stimularea terminaţiilor nervoase din palmă, efectul fiind acela de relaxare şi liniştire. Prin străngerea repetată a mingii se destind articulaţiile degetelor tensionate.

Ce se intămplă de fapt?

Palma noastră este bogată in terminaţii nervoase pe care atăt acupunctura, căt şi reflexoterapia le exploatează pentru a restabili echilibrul organismului. Conform principiilor reflexoterapiei, in palmă se află puncte corespunzătoare tuturor organelor corpului. Iar sistemul nervos şi glandele care il influenţează sunt proiectate astfel: glanda suprarenală - in partea centrală a palmei, pe buricul degetului mare sunt hipofiza şi epifiza, iar pe vărfurile degetelor este proiectat creierul. Astfel, atunci cănd străngem in palmă o minge sau alte obiecte concepute special pentru a ne relaxa, beneficiem practic de o minişedinţă de reflexoterapie pentru reechilibrarea sistemului nervos.

"Fiecare dintre noi are propria modalitate de a se elibera temporar de tensiune. Metodele de detensionare prin străngerea in mănă a unei mingi moi, a unor inele special destinate liniştirii nervilor sunt eficiente pentru majoritatea persoanelor care suferă din cauza stresului la birou. Insă aceste metode nu ne scapă definitiv de problemele de la serviciu. In cazul in care tensiunile persistă şi ne dau bătăi de cap zi de zi, este indicat să apelăm la un psihoterapeut pentru a analiza cauzele şi a beneficia de un tratament eficient", subliniază specialistul nostru, psihoterapeutul Gabriela Ianculescu, de la clinica TerapiaM.

STRES. Pentru a putea acţiona impotriva stresului, trebuie mai intăi să ii recunoaştem simptomele. Astfel, dacă suntem irascibili, suferim frecvent de dureri de cap, dureri de stomac sau de spate, insomnie şi lipsa poftei de măncare, in mod cert, suntem stresaţi şi trebuie să luăm măsuri.

METODE. In afară de mingiuţele moi pe care le "frămăntăm" in mănă, mai există inele de cauciuc pe care le străngem pentru a ne lua găndul de la problemele cotidiene, animale de pluş umplute cu biluţe. De asemenea, este demonstrat că, atunci cănd suntem tensionaţi, măngăiatul pisicii sau al căţelului funcţionează ca un medicament antistres.

×
Subiecte în articol: terapii complementare