x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Masajul din pauza de cafea

Masajul din pauza de cafea

01 Noi 2005   •   00:00
TERAPII COMPLEMENTARE
In cursul zilei, chiar in timpul programului de la serviciu sau in pauza, puteti elimina tensiunea acumulata. Cu ajutorul catorva minute de automasaj. Nu este nevoie nici sa mergeti la o sedinta de masaj si nici sa chemati maseurul. Trebuie doar sa va instalati confortabil si sa respirati profund. Apoi, inchideti ochii, asezati-va degetele mari pe centrul fruntii si descrieti cercuri catre tample. Efectuati de 10 ori aceasta miscare si terminati masandu-va usor tamplele. O alta tehnica este cea in care exercitati o presiune usoara cu degetele asupra pielii capului. Incepeti de la tample si continuati spre gat. Repetati miscarea de 10 ori. Dupa efectuarea acestor manevre, asezati-va mainile sub gat. Mentineti palmele in aceasta pozitie si deplasati varful degetelor pe ceafa, coborand spre umeri. Repetati de 10 ori. Dupa aceea, lasati-va usor gatul pe spate.

Beneficii


Efectuarea automasajului necesita doar un spatiu restrans, fara instalatii speciale, este de scurta durata, iar efectele sunt maxime. Cu ajutorul automasajului, veti reusi sa faceti fata mai bine situatiilor stresante si sa va mobilizati in derularea proiectelor. Masajul diminueaza efectele stresului si ale anxietatii, produce o schimbare in undele cerebrale, care conduce la marirea capacitatii de atentie, a creativitatii, va ajuta sa va reveniti mult mai repede dupa o activitate solicitanta. De asemenea, dupa o sedinta de automasaj veti fi mai bine dispusi si in acest fel atmosfera de la birou va fi mai destinsa. Iar daca pozitia de la birou va provoaca dureri de gat, masajul va rezolva si aceasta problema.

STIATI CA

  • La Paris, din august 1999, se practica masajul efectuat in restaurante, pe un scaun de masaj asezat langa bar. "La inceput, clientii erau destul de reticenti si nu se imbulzeau sa faca masaj, dar pana la urma s-au obisnuit, castigand din ce in ce mai multi amatori. Masajul dureaza putin, 15 minute, se efectueaza fara programare, iar scopul maseurilor este sa induca starea de relaxare", afirma Guy Boutos, kinetoterapeut si cofondator al unui asemenea bar.
  • STUDIU. Un studiu efectuat de Touch Research Institute, o divizie a Facultatii de Medicina de la Universitatea de Medicina din Miami, a aratat ca 15 minute de masaj, de doua ori pe saptamana, reduc stresul si amelioreaza calitatea vietii la locul de munca. Dupa 5 saptamani de experimente s-a observat ca scad substantial atat stresul, cat si anxietatea in randul angajatilor. De asemenea, s-a remarcat ca si numarul depresiilor se diminueaza.

    ×
    Subiecte în articol: terapii complementare