x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare MODA "VERDE" / Bebeluşii poartă haine eco

MODA "VERDE" / Bebeluşii poartă haine eco

10 Noi 2008   •   00:00
MODA "VERDE" / Bebeluşii poartă haine eco

La mare modă în Occident, hăinuţele din fibre ecologice, fără chimicale, îşi fac intrarea pe piaţa autohtonă.



Sistemul imunitar al copiilor nu este pe deplin dezvoltat şi este foarte vulnerabil la chimicale. De aceea, bebeluşii trebuie protejaţi de substanţele toxice: atât de cele din mâncare, cât şi de cele din hăinuţe. Pentru că este fabricată din bumbac organic – cultivat fără pesticide şi netratat cu înălbitori sau vopsele chimice în procesul de prelucrare – îmbrăcămintea "verde" reduce expunerea pielii bebeluşului la alergeni.

OFERTĂ FĂRĂ CHIMICALE
Astfel de hăinuţe se găsesc acum şi pe piaţa românească. Pe lângă produse din materiale convenţionale, magazinul on-line www.misenashop.ro a introdus o linie de îmbrăcăminte eco mar­ca portugheză "Natura Pura". Aceasta cu­prin­de: body-uri, salopete, costumaşe, că­ciu­liţe, păturici şi saci de dormit în trei cu­lori naturale (crem, verde şi maro). Pro­du­sele sunt testate dermatologic, potrivi­te chiar şi pentru pielea cea mai sensibi­lă, şi sunt certificate cu European Eco-La­bel.

"Importăm îmbrăcămintea ecologică pentru bebeluşi din toamna acestui an. Discuţiile cu «Natura Pura» au început din primăvară, însă pentru că erau multe lucruri de discutat, de studiat şi de anali­zat a fost prea târziu să aducem ceva din colecţia de vară. Aşadar, am început cu colecţia de toamnă-iarnă. Ideea ne-a venit căutând ceva deosebit, ceva ce pe piaţa autohtonă nu este prea des întâlnit. Cel mai mult a contat că hăinuţele eco sunt sănătoase", a declarat Ioana Asofiei, director de vânzări Misena Shop. Ea a adăugat că furnizorul a fost uşor de găsit, pentru că ştia de existenţa lui de la o prietenă din Portugalia, clientă fidelă a mărcii.

Deşi nu excelează, vânzările la capitolul eco sunt peste aşteptările comerciantului. "Deja am făcut o nouă comandă care completează gama actuală şi vom aduce îmbrăcăminte eco pentru copiii de până la doi ani – momentan avem doar pentru bebei cu vârsta de până într-un an –, lenjerii de pat, prosoape, halate de baie, dar şi articole de îmbrăcăminte pentru femeile însărcinate", a precizat Ioana Asofiei.


×
Subiecte în articol: bio