x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare OREZUL DE AUR - ce beneficii uluitoare are pentru sănătatea planetei

OREZUL DE AUR - ce beneficii uluitoare are pentru sănătatea planetei

22 Ian 2019   •   17:33
OREZUL DE AUR - ce beneficii uluitoare are pentru sănătatea planetei

Conform datelor de care dispune Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), carenţa de vitamina A face ca un număr de 250.000-500.000 de copii de vârstă preşcolară să orbească anual, iar jumătate dintre ei nici nu supravieţuiesc. Aceşti copii provin în majoritate din sudul Asiei sau din unele zone ale Africii şi aparţin acelei populaţii a cărei tradiţie este să se hrănească în principal sau chiar exlusiv cu orez, informeaza Project Syndicate.

Lupta cu avitominoza A - orezul este o cereală hrănitoare, cu un conţinut ridicat de calorii, cu hidrocarbonaţii necesari organismului nostru, cu multe calităţi nutritive, dar lipsit total de vitamina A. Această vitamină este însă esenţială pentru epiderma noastră şi, mai ales, pentru ochi. Alimentele bogate în vitamina A sunt uşor de recunoscut prin culoarea lor specifică, relativ portocalie: morcovi, caise, portocale, porumb şi multe altele. Orezul, alb după decorticare şi cenuşiu înainte, nu ne oferă această vitamină.

Consumând exclusiv de orez privează ochii, pielea şi alte organe vitale de un nutrient vital. Ca urmare, în ţările unde orezul este singura bază de nutriţie, oamenii suferă de avitominoza A, cu toate consecinţele de rigoare. Până de curând, problema părea a fi una fără soluţie, dar, în urmă cu vreo 15 ani, s-a experimentat în laboratoare elveţiene un nou sortiment de orez, modificat genetic, astfel încât să nu-i lipsească preţioasa vitamină. Datorită culorii sale galben-roşcate, noul sortiment de orez a ajuns cunosut sub denumirea de "orezul de aur".

Care sunt proprietățile uluitoare ale OREZULUI DE AUR?

............

Citește continuarea AICI

×