x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ozonoterapia și aplicațiile ei

Ozonoterapia și aplicațiile ei

18 Oct 2019   •   19:53
Ozonoterapia și aplicațiile ei

Ozonoterapia este practicată, în România de 15 ani, și nu mai puțin de 400 de medici o recomandă și/ sau aplică în tratarea diferitelor afecțiuni.

Ce este ozonoterapia și care este istoricul ei

Terapia cu ozon, sau ozonoterapia, reprezintă o formă de tratament utilizată de mai bine de un secol, în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor. Principalele efecte ale terapiei sunt cele de ameliorare a metabolismului, detoxifiere, stimulare a funcției imunitare și a mecanismelor reparatorii din organism.

Ozonul a fost descoperit în 1840 de către chimistul german Christian Friedrich Schonbein. De peste 150 de ani, în toată lumea ozonul este folosit în scop curativ și paliativ.

În anul 1904, serviciul public de sănătate din SUA a aprobat publicarea unui manual de utilizare a apei și uleiului de măsline ozonate. În 1930, Journal of The American Medical Association a publicat un articol intitulat ”Utilizarea terapeutică a oxigenului în tromboza coronariană”. În 1931, medicul german Otto Warburg câștigă premiul Nobel pentru descoperirile sale în oncologie: demonstrează că apariția cancerului este condiționată aproape în totalitate de lipsa oxigenării adecvate a celulelor.

Efecte benefice și boli care pot fi tratate. În ce constă terapia?

Terapia cu ozon funcţionează împotriva stresului, oboselii fizice şi psihice. Odată cu activarea celulelor albe şi roşii oamenii se simt întineriţi, spun medicii din domeniu.

Iată care sunt principalele efecte benefice ale terapiei cu ozon:

  • reduce insomniile,
  • ajută memoria,

....................

Citește mai mult AICI

×