x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Plante care ajută la slăbit

Plante care ajută la slăbit

de Steluta Indrei    |    00 0000   •   00:00

În preajma Sărbătorilor încep să ne frământe îngrijorările privind silueta. Pentru a evita neplăcuta surpriză de a nu mai încăpea în rochia de Revelion, acum este momentul să dăm jos 2-3 kilograme. Şi nu trebuie să ţinem o dietă drastică, ci este suficient să apelăm la proprietăţile plantelor.

Strategie în 3 paşi
Primul obiectiv presupune eliminarea excesului de apă şi a toxinelor. În acest scop, sunt recomandate plantele cu efecte diuretice: ortosifon, măceşe, păpădie, mătase de porumb. Cu una dintre aceste plante preparăm o infuzie (o linguriţă la 250 ml apă), pe care o bem dimineaţa, sau putem procura de la plafar capsule ce conţin pulbere din plante. Datorită proprietăţilor diuretice foarte puternice, aceste plante sunt indicate şi în cazul celor care suferă de edeme (umflături la nivelul mâinilor şi picioarelor), cauzate de retenţia de apă. Al doilea obiectiv vizează reducerea cantităţii de grăsimi asimilate. Acest lucru se realizează cu ajutorul algelor marine. Foarte bogate în taninuri, algele blochează asimilarea unei părţi din grăsimile consumate. Atenţie, capsulele cu extract din alge marine trebuie luate numai cu avizul medicului şi nu mai mult de 10 zile. O substanţă foarte cunoscută care ajută la arderea grăsimilor este teina din ceaiul verde. Este mai bine să preparăm ceaiul din frunze uscate, şi nu din pliculeţe, pentru că acestea conţin tije şi rămăşiţe de plante. Nu trebuie să bem mai mult de două-trei ceşti de ceai verde zilnic, pentru că teina are efecte similare cafeinei, iar dacă este consumată în cantităţi mari provoacă insomnii.

Ultima etapă vizează la scăderea poftei de mâncare. Când vrem să slăbim nu trebuie să ne aşteptăm la miracole dacă nu mâncăm mai puţin. Iar ca să rezistăm senzaţiei de foame ne ajută fibrele alimentare din fructe şi legume proaspete. De aceea, la gustarea dintre mese trebuie să alegem un măr, o gutuie, o pară sau un morcov.

AROMAT. Un ceai diuretic foarte plăcut la gust putem prepara dintr-un amestec de hibiscus, ceai verde, flori de soc şi coajă de lămâie. Aceste plante ajută la detoxifiere şi eliminarea excesului de apă, dar sunt şi remineralizante. De aceea, acest ceai reface rezervele de minerale pierdute o dată cu apa eliminată în procesul de detoxifiere. Se beau zilnic trei căni de ceai neîndulcit, înainte de masă.

×
Subiecte în articol: plante terapii complementare