x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Plante care îţi îmbunătăţesc memoria

Plante care îţi îmbunătăţesc memoria

19 Iun 2019   •   20:30
Plante care îţi îmbunătăţesc memoria

Dacă ai început să uiţi din ce în ce mai des ce îţi propui să faci şi nu te mai poţi concentra, poţi apela la sprijinul planelor. Ele te vor ajuta să îţi îmbunătăţeşti memoria cu extracte naturale, benefice pentru creierul tău.

Pe lângă mişcare, somn corespunzător şi timp petrecut în aer liber, pentru reducerea stresului ai nevoie şi de soluţii inspirate din natură. Extractele cresc memoria prin stimularea circulaţiei sanguine la nivel cerebral, dar şi prin mărirea densităţii neurotransmiţătorilor.

Ginsengul, de mare ajutor

Chinezii folosesc această plantă în medicină de mii de ani, mai ales datorită efectelor pe care le are asupra minţii, îmbunătăţind atât memoria cât şi concentrarea. Mai mult decât atât, ginsengul are abilitatea de a ajuta creierul şi corpul să facă faţă mai bine stresului la care te expui. Unele studii arată că această plantă minune poate  proteja celulele cerebrale de toxine, dar şi de beta-amiloide, despre care se ştie că sunt responsabile pentru declinul mental specific înaintării în vârstă.

Ginkgo biloba şi gălbenelele

Medicii spun că extractul de ginkgo biloba este benefic asupra funcţiilor cognitive. Studiile arată că planta ar putea contribui la procesul de regenerare celulară din creier. Acest extract poate îmbunătăţi memoria, capacitatea de concentrare, dar şi atenţia. Şi găbenelele fac minuni. Extractul din această plantă are concentraţii mari de luteină şi zeaxantină şi stimulează creierul.

Uleiul de peşte şi ceaiul verde

Acizii graşi Omega 3 din uleiul de peşte sunt esenţiali pentru dezvoltarea creierului, dar şi pentru menţinerea acestuia sănătos. Funcţiile cognitive sunt susţinute de aceşti acizi graşi, studiile arătând că Omega 3 poate preveni şi chiar şi ameliora problemele de memorie, uneori şi în cazul pacienţilor cu Alzheimer. Pe de altă parte, cercetătorii americani au arătat că extractul de ceai verde are abilitatea de a îmbunătăţi memoria. Acest studiu a fost făcut pe un eşantion de femei cu vârste cuprinse între 50 şi 63 de ani.

Rozmarinul are efecte benefice asupra creierului, stimulând funcţiile mentale. Ţinerea de minte este îmbunătăţită cu ajutorul extractului natural din această plantă.

×
Subiecte în articol: plante memorie