x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Plantele care te scapă de energiile negative

Plantele care te scapă de energiile negative

02 Iul 2019   •   20:30
Plantele care te scapă de energiile negative

În  lume există un număr foarte mare de plante, care au puteri vindecătoare şi ne influenţează viaţa în bine, relaxându-ne. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competențe în fitoterapie și nutrițe, susţine că energia negativă poate fi combătută cu ajutorul unor plante cu ar fi busuiocul, salvia rozmarinul sau iasomia.

Egiptenii au fost cei care au descoperit, acum 2000 de ani, efectele incredibile ale busuiocului, ridicat atunci la rang de plantă sacră. În același timp, grecii, după ce au constatat puterea excepțională a busuiocului asupra sănătății omului, l-au  numit regele plantelor. În Europa, aceasta a fost numit ”vindecătorul”  și ocrotitorul  spiritului uman. Atunci când busuiocul este proaspăt, uleiurile esenţiale din compoziţia sa răspândesc în jurul lor o stare de linişte.

Salvia vindecătoare

Salvia (Salvia  officinalis), al cărei nume în limba latină înseamnă „salvatoarea” îmbunătățește starea de spirit a omului și alungă neliniștea. Prin ardere, de secole salvia a fost folosită pentru neutralizarea energiilor negative, iar în multe zone geografice era apreciată pentru efectul ei magic și tămăduitor. Și în țara noastră, acolo unde se cultivă salvie în grădini, locuitorii respectivi  consideră că sunt protejați de energiile negative.

Iasomia atrage energie pozitivă şi ajută la întărirea relaţiilor. Este o plantă care poate face dragostea între partenerii de cuplu mai puternică. Mirosul dulce şi plăcut al iasomiei calmează stresul şi oferă energie. 

Rozmarinul sacru

Rozmarinul este folosit încă din antichitate ca plantă medicinală, rituală şi condimentară. Secole la rând, aerul din spitalele europene era purificat cu ajutorul acestei plante. Datorită efectului antiseptic, când nu existau frigidere, această plantă era folosită  în arta culinară, pentru puterea sa de a păstra prospețimea cărnii. Și în zilele noastre, în multe gospodării, se ard crenguțe de rozmarin pentru pentru îndepărtarea stării de neliniște și încordare în familiile cu persoane mereu agitate .

Orhideea atrage energia pozitivă şi îmbunătăţeşte fluxul de energie în casă. De asemenea, este o floare de lungă durată, care vine într-o varietate de forme şi dimensiuni. Ele eliberează oxigen pe timp de noapte, deci este o plantă excelentă pentru dormitor.

 

×