x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Plasturi din plante medicinale

Plasturi din plante medicinale

de Romulus Popescu, parapsiholog    |    02 Iun 2009   •   00:00
Plasturi din plante medicinale

Tot ceea ce ne îmbolnăveşte şi tot ceeea ce ne însănătoşeşte există în natură. Produsele industriei farmaceutice au apărut de foarte scurt timp, raportându-ne la vechimea vieţii omului pe Pământ. Până la apariţia acestor produse, a funcţionat medicina tradiţională cu tratamentele ei căutate de-a lungul timpului în natură. Astăzi, societatea civilizată foloseşte produsele farmaceutice, uitând medicina mamă din care s-a născut cea modernă.



Mai există însă multe locuri pe Pământ unde tradiţia tratamentelor naturiste se găseşte la loc de cinste, nefiind excluse tratamentele alopate. Sunt ţările în care omul respiră încă apropiat de natura din care face parte, fiind protejat de vibraţiile nocive ale societăţii superdezvoltate. Căci societatea civilizată nu trebuie privită numai prin prisma fantasticelor condiţii oferite vieţii noastre moderne, ci trebuie conştientizată şi latura stresantă, distructivă a acesteia.

De câte ori nu simţim că explodăm şi căutăm să evadăm pentru un timp din vacarmul ei pentru a ne regăsi echilibrul în mijlocul naturii. Cu câtă plăcere aşteaptă fiecare concediul de odihnă! Cei care ignoră strigătul disperat al sufletului după puţină linişte din când în când se numără cu siguranţă printre viitorii pacienţi ai spitalelor.

INTERVIU CU DOCTORUL LI LUOXI
Românii sunt printre cei care apreciază medicina naturistă. Dovadă sunt farmaciile în număr din ce în ce mai mare, care comercializează astfel de produse indigene sau din import. Multe dintre acestea îşi au originea în medicina tradiţională chineză. Pentru a constata eficacitatea unor noi produse de acest gen sosite din China, l-am contactat pe doctorul Li Luoxi, pe care l-am cunoscut în urmă cu un an şi despre care am mai amintit.

Desfăşurându-şi activitatea în România, el este în măsură să ne dea mai multe amănunte despre unele dintre aceste produse chinezeşti existente pe piaţă românească.


R.P.: Domnule doctor Li, încep prin a vă spune că nu este posibil să prezentăm în câteva pagini de revistă toate produsele medicinii tradiţionale chineze care se găsesc şi pe piaţa românească, însă vă rog să ne enumeraţi câteva dintre acestea care pot trata afecţiunile cele mai răspândite.


L.L.:
Vă voi prezenta produse verificate de mine pe care le folosesc cu succes în clinica mea din Bucureşti. În primul rând, recomand genunchierele cu plasture care conţin plante benefice, sub formă de pulbere de culoare gri-verde, cu miros aromat, recomandate în patologia genunchiului. Acestea sunt indicate pentru următoarele afecţiuni: gonartroza, artrita reumatoidă, osteofitoza, sinovita, artropatia degenerativă, reumatism degenerativ. Aceste genunchiere se aplică local în funcţie de necesitate la nivelul unui genunchi sau bilateral. Nu este recomandată folosirea lor în cazul ulceraţiilor tegumentare.


Bustieră şi sutiene
Mergem mai departe la bustiera cu plasturi din plante folosită pentru afecţiunile umerilor. Aceasta este recomandată pentru următoarele afecţiuni: periartrită scapulo-humerală, artroză, artrită reumatoidă, osteofitoză, reumatism degenerativ. La fel ca şi în cazul celorlalte produse expuse mai sus, contraindicaţia este în cazul ulceraţiilor tegumentare.

Toate aceste trei tipuri se vor păstra uscate atunci când se face toaleta zonei respective. Când se întrerupe aplicarea plasturilor este necesar ca aceştia să fie uscaţi (dacă sunt umezi) şi să fie păstrţi în pungi de plastic.

Există un al patrulea tip de plasturi cu plante sub formă de pulberi, care ajută la tratarea unor afecţiuni ale sânului. Sutienul cu plasturi este indicat în mastoza chistică şi în cancerul mamar. Se poartă tot timpul, înlocuind sutienul obişnuit.

Referitor la afecţiunile sânului, statisticile arată că 70%-80% dintre femei suferă de noduli la sâni. Medicina traditională chineză tratează această afecţiune cu ajutorul plasturilor din plante, cât şi prin administrarea de plante chinezeşti. Plasturele are în componenţa sa zece plante supuse unor procese speciale de prelucrare.

Prin aplicarea acestora pe sân apare fenomenul de difuzare a unor elemente active până la nivelul zonei afectate, precum şi la nivelul tegumentelor, sporind eficacitatea tratamentului. Acest tratament extern nu are efecte secundare la nivel gastroduodenal, hepatic sau renal.

Concomitent cu aplicarea plasturelui, pacienta va urma şi un tratament cu capsule din plante chinezeşti, cu rolul de înlăturare a stazei de sânge şi energie, de tonificare, precum şi de dispersie a sputei, ajutând în final la diminuarea nodulilor. Tratamentul se recomandă a fi însoţit de un stil de viaţă sănătos cu respectarea orelor de somn, de masă, cu mişcare în aer liber, evitarea ţigărilor, alcoolului, grăsimilor animale, prăjelilor, dulciurilor, gălbenuşului, murăturilor, cafelei, scorţişoarei, contraceptivelor şi, nu în ultimul rând, de adoptarea unei gândiri pozitive.

Alimentele recomandate sunt: legumele crude sau fierte (spanac, broccoli, morcovi, cartofi dulci, varză), fructele (struguri, kiwi, mere), cereale, soia galbenă, ciuperci, susan negru, ceai verde etc.


R.P.: Nu toţi nodulii au o structură cancerigenă!
L.L.: Aşa este, însă pot degenera într-o asemenea structură. Statisticile arată că, dintre toate tipurile de cancer, 7%-10% reprezintă cancerul de sân. Cauzele declanşării acestei afecţiuni sunt de natură genetică. Între cauze se află, de asemenea, consumul de alcool, tutunul, folosirea de contraceptive, stresul şi alimentaţia dezechilibrată.

Mai expuse sunt femeile care nasc după vârsta de 35 de ani, cele care încep menopauza înainte des vârsta de 45 de ani sau cele la care după 55 de ani nu s-a instalat menopauza. Periculos este că boala apare şi se manifestă fără dureri.

Pacientele vor fi tratate în urma unui consult, în funcţie de stadiul afecţiunii. Ca şi în cazul nodulilor, tratamentul se face cu ajutorul plasturelui cu plante medicinale care acoperă locul afectat, ţinându-se cont şi de recomandările făcute apropo de stilul de viaţă.


DURERI, DURERI, DURERI
R.P.: În ultima perioadă, multe persoane acuză dureri de cap. Ce poate face medicina tradiţională chineză pentru tratarea acestora?

L.L.: Şi durearea de cap este tratată cu succes de medicina tradiţională chineză. Cauzele acestor dureri sunt de natură genetică, dar sunt legate şi de stres, insomnie, frig, afecţiuni ale coloanei cervicale, nerespectarea orelor de masă şi de hipertensiunea arterială.

Sunt pacienţi care acuză dureri continuu, alţii care au dureri la anumite ore din zi şi mai sunt cei care au dureri în urma unui efort intelectual prelungit. În urma stabilirii diagnosticului, medicina tradiţională chineză are şi aici contribuţia ei specială. Tratamentul constă în şedinţe de presopunctură cu un ulei special chinezesc, obţinut din şase plante.

Acest ulei este obţinut prin prelucrări speciale. El conţine substanţe activatoare de meridiane, obţinându-se reechilibrarea circuitului energetic, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine.

Acupunctura, de asemenea, are rezultate de excepţie în tratarea acestei afecţiuni. În paralel cu aceste metode, se recomandă administrarea unor ceaiuri din plante cu efect terapeutic.


Metodă tibetană
R.P.: La fel de frecvente sunt şi durerile de spate. Acestea cum pot fi tratate?

L.L.:
Durearea de spate este destul de frecventă atât la femei, cât şi la bărbaţi. Cauzele acestei afecţiuni sunt oboseala, umezeala, frigul, loviturile, mişcările bruşte, gimnastică executată incorect, sedentarismul. Dintre afecţiunile cel mai des întâlnite sunt hernia de disc, lumbago, osteofitoza. Afecţiunea se manifestă prin dureri şi imobilitate la nivelul coloanei vertebrale, într-o anumită zonă.

De exemplu, în zona lombară durerea este localizată la nivelul vertebrelor, dar la anumiţi pacienţi iradiază spre fese, picioare, genunchi, până în vârful degetelor. Tratamentul aplicat în cazul acestor dureri constă în terapia cu foc care este o metodă tibetană. Aici sunt utilizate lichide purificate, obţinute prin prelucrări speciale.

Acestea sunt activatoare de meridiane. Mai întâi se impregnează traseul meridianelor energetice cu aceste lichide, apoi se intervine cu căldura focului folosind un prosop umed în zona respectivă. Lichidele se difuzează pe meridiane şi apoi în interiorul corpului. Prin această metodă se urmăreşte reechilibrarea circuitului energetic al organismului, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine şi a funcţiilor fiziologice.

Presopunctura şi masajul Tui Na, care sunt efectuate cu uleiuri speciale, ventuzele şi acupunctura reprezintă alte metode de tratare a durerilor de spate. Acestea contribuie la deblocarea energetică, obţinerea echilibrului Yin-Yang şi la creşterea imunităţii organismului. Mai recomand pentru durerile lombare centura cu plasture din plante despre care am amintit mai devreme.

Menţionez că medicina tradiţională chineză dispune de metode terapeutice pe care oricine şi le-ar putea însuşi. Este benefic pentru cel care învaţă aceste terapii să le aplice atunci când el are nevoie sau când au nevoie familia şi chiar alte persoane din jur. De exemplu, dacă cunoaştem şi ştim să aplicăm masajul terapeutic, ventuzele, masajul reflexogen, presopunctura, putem să-i ajutăm pe semenii noştri într-o anumită situaţie.

Eu organizez periodic cursuri pentru iniţierea celor care doresc să pătrundă în tainele medicinii tradiţionale chineze pentru a o aplica. Cei interesaţi mă pot contacta la (021)210.41.61, 0788.86.43.33.


Centura cu plasture
Doctorul Li Luoxi ecomand centura cu plasture din plante pentru zona lombară. Plantele sunt sub formă de pulbere cu miros aromat. Această centură este indicată în lombalgie acută, lombosciatică, lumbago, hernie de disc lombară, osteofitoză, reumatism degenerativ. Se va aplica centura pe zona lombară, contraindicaţia fiind în caz de ulceraţie tegumentară.

×