O delicioasă brânză fără grăsime preparată din lapte provenit de la văcuţe crescute în sistem ecologic, fără chimicale şi antibiotice. Acest produs dietetic este fabricat de Asociaţia Valea Asăului, din comuna băcăuană Asău.
O delicioasă brânză fără grăsime preparată din lapte provenit de la văcuţe crescute în sistem ecologic, fără chimicale şi antibiotice. Acest produs dietetic este fabricat de Asociaţia Valea Asăului, din comuna băcăuană Asău.
ISTORIE. Brânza este un fel de mâncare străvechi, ale cărei origini datează dinaintea istoriei înregistrate. Originile exacte ale producerii brânzei sunt necunoscute, iar estimările aproximative se situează din 8000 Î.Hr. până în 3000 Î.Hr. Ea a fost descoperită cel mai probabil de triburile nomade turce din Asia Centrală, cam în acelaşi timp cu inventarea iaurtului, sau de popoarele din Orientul Mijlociu. Există chiar o legendă comună la aceste popoare, care vorbeşte despre un nomad arab care căra lapte de-a lungul deşertului într-un recipient făcut din stomac de animal. El ar fi descoperit că laptele a fost separat în brânză şi zer de cheagul din stomacul de animal.