Ispită Vieneză decofeinizată este un amestec de mai multe varietăţi de cafea Arabica ecologică. Boabele crude de cafea, atent selecţionate, astfel încît în produsul finit să nu ajungă decît cele foarte bine coapte, au fost supuse unui proces special de decofeinizare prin spălare.
Ispită Vieneză decofeinizată este un amestec de mai multe varietăţi de cafea Arabica ecologică. Boabele crude de cafea, atent selecţionate, astfel încît în produsul finit să nu ajungă decît cele foarte bine coapte, au fost supuse unui proces special de decofeinizare prin spălare.
Acestea au fost importate de firma austriacă Sonnentor din cele mai renumite zone de cultivare din lume prin programul de comerţ echitabil. În Austria, boabele au fost supuse unei operaţiuni de prăjire uşoară, astfel încît să nu se piardă aroma şi conţinutul de substanţe folositoare.
CULT. Viena este faimoasă în întreaga lume pentru cafenelele sale. Fondatorii "culturii vieneze a cafelei" au fost turcii. Aceştia au lăsat în urmă delicioasa băutura neagră cînd s-au grăbit să scape din asediul Vienei, în anul 1683. Fondatorul primei cafenele vieneze a fost Georg Franz Kolschitzki. Succesul cafenelei a crescut la mijlocul secolului al 18-lea, această "modă" fiind adoptată rapid.
Citește pe Antena3.ro