x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei: Ceaiul alb, o delicatesă

Produsul zilei: Ceaiul alb, o delicatesă

de Jurnalul National    |    02 Apr 2008   •   00:00
Produsul zilei: Ceaiul alb, o delicatesă
Sursa foto: Jurnalul foto/

Ceaiul Alb Pai Mu Tan este un produs ecologic al firmei austriece Sonnentor. Ceaiul alb a devenit popular de curând, pentru că este tipul de ceai cel mai puţin procesat

Ceaiul Alb Pai Mu Tan este un produs ecologic al firmei austriece Sonnentor. Ceaiul alb a devenit popular de curând, pentru că este tipul de ceai cel mai puţin procesat. Ceaiul alb este cules manual, primăvara devreme. Se prepară numai din frun­zuliţele din partea superioară a fiecărui mugur al plantei de ceai. Pentru a preveni oxidarea, frunzele sunt supuse mai întâi unui tratament cu aburi, apoi uscate rapid.

Acest tip de ceai se produce în cantităţi mai mici decât alte varietăţi, motiv pentru care este extrem de rar şi mai scump. Este considerat o delicatesă, o băutură a aristocraţilor. Ceaiul alb are o aromă uşor condimentată, foarte fină şi parfumată, iar infuzia rezultată este deschisă la culoare, până la galben-auriu.

 

BENEFICII. Extractul de ceai alb, graţie cantităţii mare de antioxidanţi pe care o conţine, poate îmbunătăţi funcţia imunitară a celulelor pielii. Americanii au arătat că extractul de ceai alb poate distruge în doar zece minute 80% din anumiţi viruşi bacterieni şi are un puternic efect antimicrobian.

×
Subiecte în articol: bio