x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare PRODUSUL ZILEI: Ciocolată cu lapte şi miere

PRODUSUL ZILEI: Ciocolată cu lapte şi miere

17 Noi 2008   •   00:00
PRODUSUL ZILEI: Ciocolată cu lapte şi miere

Ciocolata tablete "Schoko Biene" ("Albina de ciocolată") este preparată de austriecii de la Zotter numai din ingrediente organice.



Este o ciocolăţică din lapte, um­plu­tă cu cremă de ciocolată cu miere de al­bi­ne din Styria (a doua cea mai ma­re pro­vincie a Austriei). "Cuvertura" de ciocolată cu lapte conţine minimum 40% cacao. Laptele bio folosit este pro­dus în Tirol, sub brandul "Bio vom Berg", iar cacaoa şi zahărul de tres­tie sunt aduse din ţări sărace ale lu­mii, prin Programul de Comerţ Echi­tabil. "Schoko Biene" nu conţine lecitină de soia.

La începutul anilor ’90, Josef Zotter a pornit pe calea re­des­­coperirii se­cre­te­lor ciocolatei, a gă­sirii nuanţei in­­dividuale de gust din cele peste 1.000 de arome ale bo­bului de cacao. Cu crea­tivitate şi o în­delungată expe­rien­ţă şi cercetare, Zotter produce în fabrica sa din Bergl, Austria, peste 150 de creaţii de ciocolată, cu o varietate de umpluturi. În­ce­pând cu 2007, Zotter cumpără şi foloseşte numai ma­te­rie primă cultivată ecologic, fără chimicale.

×
Subiecte în articol: bio