x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei: Ciocolată neagră

Produsul zilei: Ciocolată neagră

02 Iul 2008   •   00:00
Produsul zilei: Ciocolată neagră

Ciocolata neagră cu alune şi stafide de la Green & Black’s este un produs ecologic certificat de organismul britanic Soil Association

Ciocolata neagră cu alune şi stafide de la Green & Black’s este un produs ecologic certificat de organismul britanic Soil Association. În compoziţia acesteia se regăsesc masă de cacao ecologică, zahăr bio nerafinat din trestie de zahăr, alune şi stafide negre eco, unt de cacao bio, emulsificator (lecitină din soia), extract de vanilie organică, lapte praf integral bio.

Potrivit etichetei nutriţionale, 100 de grame de ciocolată au 513 kilocalorii, 7,6 grame de proteine, 45,4 grame de carbohidraţi şi 33,5 grame de grăsimi. Termenii biologic, organic, ecologic, precum şi prescurtări ale acestora – bio, eco – desemnează acelaşi tip de produse, fără chimicale. Termenul “organic” este folosit în special în ţările de limbă engleză, “bio” în Bulgaria, Franţa, Italia, Olanda şi Portugalia, în timp ce în România se utilizează “ecologic”, la fel ca în Suedia, Slovacia, Polonia şi alte cîteva ţări.

×
Subiecte în articol: bio